10.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialPapa Francisc deplânge soarta imigranților: Sunt victime ale nedreptății

Papa Francisc deplânge soarta imigranților: Sunt victime ale nedreptății

Papa Francisc a deplâns duminică, la Torino, soarta rezervată imigranţilor care fug de războaie şi nedreptăţi, afirmând că ultimele imagini cu ei “stârnesc lacrimi”, informează Mediafax.

“Imigraţia creşte concurenţa, dar nu trebuie să-i facem vinovaţi pe imigranţi, deoarece ei sunt victime ale nedreptăţii, ale acestei economii pregătite să-i arunce, ale războaielor”, a afirmat Papa Francisc.

Imaginile cu imigranţi care traversează Marea Mediterană “stârnesc lacrimi”, a deplâns el, insistând ca oamenii să nu fie trataţi ca “marfă”.

Papa, care a efectuat pentru prima sa vizită în afara Vaticanului pe insula italiană Lampedusa, în 2013, pentru a aduce omagii în memoria a mii de imigranţi morţi în Marea Mediterană, a făcut din soluţionarea fenomenului imigraţiei una dintre priorităţile pontificatului său.

Bunicii şi tatăl său s-au născut în împrejurimile oraşului Torino şi au emigrat în Argentina. Papa, născut Jorge Mario Bergoglio, urmează să se întâlnească luni cu urmaşi din familia sa care trăiesc încă în Italia.

Aflat în prima sa vizită la Torino, unde a vizitat catedrala care găzduieşte Sfântul Giulgiu, Suveranul Pontif, un descendent al unor imigranţi italieni în Argentina, a luat din nou apărarea persoanelor care emigrează, conform Reuters.

Cele mai citite

Pericol de inundații pe râuri din mai multe județe. Hidrologii au instituit cod roșu

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi...

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...

Echipa lui Răzvan Lucescu merge în primăvara europeană. Rezultatele complete din Conference League

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a impus în deplasare în fața lui Eintracht Frankfurt, scor 2-1, și s-a calificat în optimile...
Ultima oră
Pe aceeași temă