37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialPapa denunta consumismul religios

Papa denunta consumismul religios

Peste un milion de persoane au participat ieri la Marienfeld, la 27 de kilometri de Koln, la mesa oficiata de Papa Benedict al XVI-lea in incheierea Zilelor Mondiale ale Tineretului. Din punctul de vedere al numarului de participanti, acest festival creat de precedentul papa, Ioan Paul al II-lea, in 1985, s-a dovedit un succes urias. Sute de mii de tineri din intreaga lume (inclusiv 2.000 din Romania) au sosit cu entuziasm la Koln pentru a se ruga alaturi de noul papa care efectueaza prima sa vizita in strainatate.
Benedict al XVI-lea a ales Zilele Tineretului pentru a oferi lumii primele semne ca doreste sa imprime papalitatii marca propriei personalitati. Sambata, el a surprins adresandu-se extrem de direct si de sincer liderilor religiosi musulmani, pe care i-a avertizat ca poarta o uriasa responsabilitate in educarea credinciosilor si combaterea terorismului. El a numit terorismul „pervers si crud” si a avertizat ca viitorul depinde de dialogul dintre crestini si musulmani, care nu poate fi redus la un adaos optional.
Ieri, Papa Benedict si-a confirmat reputatia de „gardian al credintei” pe care si-o construise in vremea cand era cardinalul Joseph Ratzinger. El a denuntat transformarea religiei in „produs de consum” prin aparitia sectelor New Age, a unor noi miscari religioase orientale si a unor curente protestante si catolice „din care unii stiu sa traga profit”.
El le-a cerut tinerilor sa revina la crestinismul originar centrat in jurul tainei euharistiei pe care a comparat-o cu o „fisiune nucleara” si i-a avertizat ca „singura revolutie autentica este aceea care vine de la Dumnezeu”. Papa a anuntat ca editia viitoare a Zilelor Mondiale ale Tineretului va avea loc la Sydney in 2008.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă