18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPanouri despinse, tablă căzută de pe case, maşini avariate şi tamponări: rezultatul...

Panouri despinse, tablă căzută de pe case, maşini avariate şi tamponări: rezultatul viscolului din Bucureşti

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au intervenit, sâmbătă, în 25 de cazuri, printre care scoaterea a două autoturisme de sub o cabină telefonică prăbuşită peste maşini din cauza viscolului, pe şoseaua Mihai Bravu, şi înlăturarea unei bucăţi de tablă desprinse de pe acoperişul Teatrului Evreiesc, conform Agerpres.

De asemenea, pompierii au intervenit în mai multe situaţii în care stâlpi sau copaci au căzut la pământ, dar şi în cazuri în care bucăţi de tablă au fost desprinse de vânt de pe case, existând pericolul de a lovi trecătorii.

Totodată, pompierii au fost solicitaţi şi în situaţia desprinderii unor bannere din diferite zone ale Bucureştiului sau în cazul în care a existat pericolul căderii unor schele cum a fost cazul înregistrat pe strada Paharnicului la intersecţie cu Radu Boiangiu.

În toate aceste cazuri, pompierii au intervenit cu mai multe maşini de descarcerare.

Patru persoane au fost preluate de către o autospecială a ISU Bucureşti şi o ambulanţă SMURD de pe A2, după ce au rămas sâmbătă înzăpezite ca urmare a producerii unui accident rutier.

Persoanele au fost aduse la Bucureşti, acestea solicitând sprijinul prin 112.

“Cu toate că aceste condiţii meteo sunt neprielnice, efectiv aceste persoane s-au aventurat la drum. Au mers pe principiul ‘lasă că merge şi aşa’. Iată că s-a arătat că nu este chiar aşa. În primul rând condiţiile meteo, poate nu neapărat zăpada, cât vântul şi vizibilitatea redusă, au generat aceste evenimente rutiere. Primul a fost pe la km 70 pe A2 în sensul Constanţa — Bucureşti, unde un microbuz pur şi simplu nu a mai văzut drumul şi a ajuns undeva în şanţ. O persoană a fost rănită.

Acesta ar fi fost un accident minor, dar cum sunt românii care trebuie să vadă ce se întâmplă la faţa locului, şoferii au frânat pentru a vedea şi ei ce se întâmplă acolo. Bineînţeles că cei care au venit din spate s-au lovit de maşinile din faţă pentru că nu au mai avut timp să frâneze, în condiţii de carosabil alunecos, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri. În acest carambol au fost implicate 20 de autoturisme. În acest moment autostrada A2 este închisă, iar acolo au rămas doar maşinile care au fost implicate în accident şi care sunt luate acum cu platforme şi duse în parcări”, comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă