9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialPalosul si falusul

Palosul si falusul

Nu stiu ce simtiti dvs., dar eu am un acut sentiment de jena dat de navala de stiri venite din Italia. Cineva care le-ar asculta si nu ar sti nimic despre noi ar considera, fara nici o indoiala, ca suntem niste pitecantropi manati de instincte animalice, intre care acela al acuplarii instantanee cu orice ne pica in cale. Exact ca ursul iesit din hibernare dupa sase luni, care sare pe vulpe, sare pe arici, pe iepuras, pe scorbura, pe orice i-ar aduce placerea descarcarii hormonale.

Imi vine in minte un banc care spune multe in cuvinte putine despre educatia si apucaturile sexuale ale unora dintre noi: stiti cum gaseste o oaie un cioban de la munte? Acceptabila. Lasand gluma la o parte, declaratia unuia dintre "taurii comunali" care a spus ca totul a inceput ca o simpla talharie si a continuat cu violul fiindca "fata era draguta" mi se pare de-a dreptul dementa. Cum ar veni, concetateanul nostru a violat-o cu drag fiindca era simpatica. Deci nu a fost un gest salbatic si violent, ci unul bazat pe sentimente curate, sincere si pe o apreciere clar pozitiva din partea lui. Cred ca avem de-a face aici cu inocenta brutei. In sistemul ei de coordonate, bruta vede lumea altfel decat o vad oamenii normali. Poate ca ar trebui dusi la doctor, poate ar trebui sa le faca cineva injectii in cap sau, de ce nu, poate ar trebui sa fie pusa in practica solutia propusa de un politician italian: castrarea chimica.

Incerc o comparatie jenanta, dar n-o ocolesc, desi nu-mi convine deloc. Nu cumva o parte, subliniez, o parte din romanii care s-au stabilit in Italia pot fi asemuiti cu cainii comunitari de la noi? Stau in adaposturi, sunt sub protectia primariei, care-i asista, le da mancare si ii ajuta, ii intalnesti mai ales pe maidane insalubre sau la periferii, circula in grupuri de minimum doi, sar la trecatorii singuri care par victime usoare, traiesc din mila unora in timp ce altii ii urasc, nu au nici un statut si atunci cand ii prind hingherii, ii sterilizeaza. Nu sunt cam multe asemanari intre maidanezii caini de la noi si maidanezii oameni din Italia?

Desi subiectul este trist, sa incercam o explicatie hazlie a sirului de violuri facute de romani in Italia. Oare romanii sub imparatul Traian nu au cucerit Dacia si n-au fost ei cei care s-au impreunat cu frumoasele fete dace dand astfel nastere falnicului nostru popor? In consecinta, va intreb: romanii nostri superpotenti, in prostia lor, nu sunt oare purtatorii vreunei razbunari a barbatilor daci de acum vreo doua mii de ani? Daca acea razbunare s-a transmis din generatie in generatie, asa cum se transmite din caine in caine ura fata de pisici? Ia sa verificam onomastica celor doi violatori. Numele lor sunt: Alexandru Isztoika Loyos si Karol Racz. E clar. Sunt daci. Astea nu-s nume romanesti. De aceea doresc ca Guvernul sa transmita autoritatilor italiene un comunicat prin care sa condamne faptele celor doi si sa le spuna italienilor ca respectivii nu sunt romani, cum s-ar crede la prima vedere, ci sunt daci, sau traci, sau geti, ori gepizi, oricum, ceva ce nu mai exista demult.

Daca politia italiana ar numara dacii de pe Columna lui Traian, precis ar descoperi ca doi sunt lipsa: Isztoika si Ratz. Ei au fugit de pe Columna si ataca, infierbantati de hormoni, pe cine le iese in cale, ca sa duca la bun sfarsit razbunarea pe cei care le-au luat femeile acum 2000 de ani. Problema este ca au schimbat palosul cu falusul.

Toni Grecu
Toni Grecuhttp://toni-grecu
Toni Grecu, comentator
Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...
Ultima oră
Pe aceeași temă