13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Palatul Buckingham, tur virtual educaţional 3D

VIDEO: Palatul Buckingham, tur virtual educaţional 3D

Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeta a II-a, poate fi vizitat online în cadrul unui program educaţional gestionat de Google, scrie AFP, potrivit Agerpres. Utilizatorii de internet care vizitează canalul YouTube al monarhiei britanice de pe telefoanele mobile au posibilitatea de acum înainte să facă o vizită virtuală 3D a Palatului Buckingham. 

Vizitatorul este întâmpinat în acest tur virtual de un şambelan al Casei Regale britanice. El poate vizita principalele camere ale palatului, poate urca marea scară către sala tronului şi poate admira impresionanta galerie de tablouri adăpostită de palat. La finalul turului virtual utilizatorul descoperă uşa “secretă” prin care regina îşi face apariţia în salonul de ceremonii. 

Această experienţă virtuală a fost iniţial creată de Google pentru programul său “Expeditions pioneer”, care propune şcolilor vizite virtuale ale locurilor celebre şi dificil de vizitat, precum muntele Fuji din Japonia sau pădurile din Borneo. 

“Pentru elevi, Palatul Buckingham este una din clădirile cele mai emblematice şi magice din lume”, a declarat Jemima Rellie, directoare în cadrul Royal Collection Trust. Sunt de altfel elevi ai unei şcoli primare din estul Londrei care au solicitat în mod special să viziteze “casa reginei”. “I-am întrebat pe elevi care ar fi locul din întreaga lume unde şi-ar dori cel mai mult să meargă şi ei au răspuns Palatul Buckingham”, a declarat şi Jennifer Hollande, directoarea programului “Expeditions pioneer”. 

Gigantul american Google s-a implicat de câţiva ani în difuzarea de conţinut cultural online. Institutul său cultural, fondat în 2011, oferă acces virtual la numeroase monumente, opere de artă, documente de arhivă şi chiar şi la concerte de muzică clasică.

 

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă