21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialPakistan: Bărbaţilor li se permite să-şi bată nevestele… cu măsură

Pakistan: Bărbaţilor li se permite să-şi bată nevestele… cu măsură

Liderul Consiliului Islamic pakistanez, Mohammad Khan Sheerani, a propus o nouă legislaţie prin care bărbaţii au dreptul să-şi lovească soţiile "cu măsură", pentru a le disciplina, potrivit ziare.com.

Rămâne de stabilit cine dă “măsura”. Propunerea se întinde pe 75 de pagini şi arată că bătaia este acceptabilă atunci când femeia trebuie pedepsită pentru comportamentul ei. Însă, Sheerani (foto) susţine că legislaţia interzice bătaia severă, iar un băţ este mai mult decât necesar pentru a băga frica în femeie.

Consiliul Ideologiei Islamice este o puternică instituţie constituţională care verifică dacă legile redactate de parlamentari respectă învăţăturile islamului.

Propunerea legislativă este percepută ca un răspuns direct faţă de legea de Protecţie a Femeilor din Punjab, care a fost respinsă de legislativ. Consiliul a susţinut atunci că legea încalcă învăţăturile Islamului.

"Un bărbat ar trebui să aibă dreptul de a-şi bate uşor nevasta dacă aceasta îi încalcă ordinele şi refuză să se îmbrace aşa cum doreşte acesta, dacă refuză actul sexual fără a avea un motiv religios sau dacă refuză să se îmbăieze înainte de actul sexual sau în timpul menstuaţiei", se arată în propunerea legislativă.

De asemenea, legea susţine că femeile ar trebui lovite atunci când nu poartă hijab-ul sau interacţionează cu străini, vorbesc prea tare şi împrumută alte persoane fără permisiunea soţului.

Consiliul Islamic vrea să impună şi o interdicţie pentru femeile care vor să se alăture armatei.

Propunerile consiliului sunt recomandari şi nu pot fi aplicate dacş nu sunt aprobate de legislativ.

 

Cele mai citite

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Avion, nevoit să aterizeze de urgență, din cauza furtunii de noaptea trecută. 3 membri ai echipajului au necesitat îngrijiri medicale

Avionul Airbus 320 al companiei WizzAir a intrat noaptea trecută în zona de furtună din dreptul aeroportului Craiova. Turbulența severă întâlnită a produs probleme medicale...

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă