20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPâine câștigată prin ”sudoarea” falsurilor. Evaziune de 5 milioane de lei la...

Pâine câștigată prin ”sudoarea” falsurilor. Evaziune de 5 milioane de lei la Sîngeorz-Băi

Evaziune fiscală și fals. Pentru aceste fapte este cercetat patronul a trei firme din Sîngeorz-Băi care ar fi vândut sute de mii de pâini fără să înregistreze banii în contabilitate. Prejudiciul adus statului este de peste 5.000.000 de lei.

Marți, 15 aprilie, ”poliţişti din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, sprijiniţi de inspectori din cadrul I.T.M. Bistriţa-Năsăud au efectuat şapte percheziţii domiciliare în oraşul Sîngeorz-Băi, la sediul social şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale.

Activitățile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă un bărbat, în vârstă de 55 ani, din Sîngeorz-Băi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arată într-un comunicat al poliției.

 

Bărbatul este bănuit că, în perioada ianuarie 2007 –  februarie 2009, în calitate de administrator al celor trei societăţi comerciale percheziţionate, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor banii obţinuți din vânzarea a 229.105 pâini.

De asemenea, acesta a obţinut rambursări de TVA, în valoare de 400.000 de lei şi ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor 286 de facturi fiscale fictive, reprezentând cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 5.009.876,31 lei.

În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate înscrisuri, documente de evidenţă contabilă cu valoare probantă în cauză.

 

Totodată, au fost identificate zece persoane fizice care prestau diverse activităţi în cadrul celor trei societăţi comerciale, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă sau alte forme legale prevăzute de Codul Muncii.

 

Administratorul societăţii, precum şi persoanele responsabile cu întocmirea documentelor de evidenţă contabilă, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru audieri, urmând ca pe baza probelor administrate să se dispună măsurile legale.

 

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă