27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialOvidiu Haţegan, seară grea în Liga Campionilor

Ovidiu Haţegan, seară grea în Liga Campionilor

Arbitrul român Ovidiu Haţegan a fost delegat la meciul din grupa D a Ligii Campionilor, dintre ŢSKA Moscova şi Manchester City. Meciul nu a fost lipsit de incidente. Suporterii ruşilor au avut scandări rasiale la adresa căpitanului ”cetăţe­nilor”, ivorianul Yaya Toure.

Englezii au depus o plângere a UEFA, în care cer pedepse aspre pentru clubul rus.”Nu pot să spun doar că sunt dezamăgit, sunt de-a dreptul furios pentru ce s-a întâmplat. Sunt foarte, foarte dezamăgit pentru ce au făcut suporterii aceştia şi cred că este timpul ca UEFA să ia măsuri dure. Eu ştiu că pe banderola mea de căpitan scrie «No to racism». Vreau să văd măsuri concrete din partea UEFA. Trebuie să fim puternici, altfel se va continua în aceeaşi manieră. Poate că ar trebui să le suspende stadionul pe câţiva ani, nu ştiu.

Acum, clubul poate să spună că şi-a instruit înainte suporterii, dar nu cred că e de ajuns. Aşa chiar nu se mai ­poate. Lucrurile astea trebuie să ­înceteze, pentru că e incredibil unde s-a ajuns”, a declarat ­Toure.

„Nu e obligat să oprească ­meciul“

Presa britanică l-a criticat pe centralul român pentru faptul că, deşi a notat în raport incidentul, nu a oprit şi meciul. Ion Crăciunescu, fostul aribtru interna­ţional, a lămurit această situaţie şi spune că întreruperea partidei rămâne la latitudinea arbitrului. Acesta a mai amintit de un incident în care a mai fost implicat arbitrul român şi atrage atenţia asupra faptului că dacă se mai adună multe ar putea să-i dăuneze pe viitor.

”Nu este obligat să oprească meciul. Dacă există scandări rasiste, UEFA a găsit antidotul: au spus că trebuie oprit meciul. Dar rămâne la latitudinea centralului dacă să oprească meciul sau nu. E al doilea meci în care se nasc probleme cu el şi nu e bine pentru el. Şi când a jucat Şahtior în Spania au fost controverse. Observatorul i-a dat dreptate atunci. Dar dacă se adună multe, vor fi în defavoarea lui”, a spus acesta la Sport Total FM.

Fostul şef la CCA a mai spus că în arbitrajul românesc s-au făcut erori promovând oameni care nu aveau valoare, iar din această cauză au suferit cei care erau vârfuri. „Noi am vrut să propulsăm pe alţii care nu au valoare şi au pierdut cei care erau în frunte: Balaj şi Tudor. Balaj vine din­tr-un fost fotbalist. Ştie ce să facă, dar el plăteşte pentru greşeala dintr-un meci cu Barcelona“, a mai spus Ion Crăciunescu.

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Ce să treci pe lista pentru bagajul de maternitate? 10 idei utile pentru viitoarele mămici

Nașterea este un moment unic în viață, un moment plin de emoție pentru viitoarele mămici. Fie că ești la prima experiență sau deja...

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă