19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialOpt poliţişti bucureşteni, cercetați pentru că au încercat să MUŞAMALIZEZE un accident...

Opt poliţişti bucureşteni, cercetați pentru că au încercat să MUŞAMALIZEZE un accident rutier

UPDATE: 

Judecătoria Sectorului 1 a dispus cercetarea în libertate a tuturor celor opt poliţişti, doar în cazul lui Marius Maghiari fiind luată şi măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, până în 29 septembrie inclusiv. Decizia poate fi contestată la instanţa superioară.

În timpul judecării propunerii de arestare, ordonanţele de reţinere emise pentru cei opt poliţişti au expirat. Aceştia au plecat de la instanţă, dar au revenit sâmbătă după-amiază la Judecătoria Sectorului 1, unde au aşteptat pronunţarea deciziei.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat cu maşina o femeie, dar incidentul ar fi fost încadrat ca accident de muncă. Ceilalţi şapte poliţişti sunt suspectaţi că l-ar fi ajutat pe Maghiari, astfel încât fapta să nu fie încadrată ca accident rutier.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei nu au dorit să comenteze acest caz. “Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.  

—-

 

Opt poliţişti de la Brigada Rutieră Bucureşti, au fost arestaţi preventiv întrucât sunt acuzaţi că ar fi încercat să muşamalizeze un accident rutier, informează Mediafax.

Astfel, adjuctul de la Brigada Rutieră Bucureşti, Daniel Piştea, împreună cu şeful Secţiei 2 Poliţie, Ion Daniel Bocan, ofiţerul Marius Maghiari şi alţi cinci poliţişti au fost arestaţi de Judecătoria Sectorului 1 pentru că ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de Maghiari.

Judecătoria Sectorului 1 a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comisarului Daniel Piştea, adjunct Brigada Rutieră Bucureşti, a comisarului Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie şi a lui Marius Maghiari, şef al unui serviciu din cadrul Brigăzii Rutiere.

În acelaşi dosar au fost arestaţi poliţiştii de la Secţia 2 Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, dar şi poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată de cei opt poliţişti.

Comisarii Ioan Daniel Bocan şi Daniel Piştea, împreună cu alţi doi poliţişti de la Brigada Rutieră şi trei de Secţia 2 de Poliţie sunt acuzaţi că ar fi înceract să muşamalizeze un accident rutier produs de ofiţerul Marius Maghiari.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul Marius Maghiari ar fi accidentat o femeie pe raza Secţiei 2 Poliţie, dar incidentul a fost încadrat la accident de muncă.

Cei opt poliţişti au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au propus şi arestarea acestora.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au refuzat să comenteze acest caz.

“Având în vedere că în prezent este în derulare o anchetă a Parchetului, nu suntem în măsură să oferim date, ele căzând sub incidenţa prevederilor Codului de procedură penală. Poliţia Capitalei sprijină instituţiile abilitate în instrumentarea acestui caz şi aplică principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Şapte dintre ei sunt acuzați de favorizarea infractorului și de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului și instigare la fals.

 

 

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Odă Elenelor care au condus România în…

Ilustrație: Marian Avramescu Un neam condus prea multe decenii de Elene, precum cel românesc, și-a parcat singur calul troian în democrația născută după zidurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă