19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialOprescu: Bucureştenilor nu le va fi frig la buzunare în această iarnă

Oprescu: Bucureştenilor nu le va fi frig la buzunare în această iarnă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a transmis joi seară bucureştenilor că “nu le va fi frig la buzunare în această iarnă”, deoarece municipalitatea va continuă să subvenţioneze costurile încălzirii, din bani obţinuţi din renunţarea la o serie întreagă de investiţii.

“Am renunţat la o serie întreagă de investiţii, nu lucrări în curs, pentru a păstra subvenţia la căldură. Întreţinerea nu va fi mai scumpă anul acesta, nu pot să vorbesc ce o să se întâmple în următorii 15 ani”, a declarat edilul Capitalei, la emisiunea 100%, moderată de Robert Turcescu, monitorizată de ziare.com.

Sorin Oprescu a mai spus că strategia lui este de “a face”: “Am făcut 42 de şcoli de când am preluat mandatul. Eu am zis aşa: le fac, le construiesc şi după aia le raportez cetăţenilor. Podul Basarab nu l-a văzut nimeni. Acum e aproape terminat, mai sunt finisările. Momentan eu susţin dezvoltarea Capitalei spre Sud, nu doar spre Nord unde s-a dezvoltat în ultimii ani, fiindcă acolo este un potenţial fantastic”, a mai spus edilul.

Sorin Oprescu a reiterat ideea că odată cu dezvoltarea oraşului spre sud, Capitala nu va mai fi “sufocată”.

“Trebuie să le dau bucureştenilor un loc unde să stea pe malul unui lac, să se plimbe cu copiii, cu iubita. De asta trebuie dezvoltat sudul Capitalei, altfel oraşul se sufocă. Există un parteneriat public-privat şi pentru un aeroport în partea de sud. Aşa creşte oraşul”, a menţionat primarul.

Cât despre planurile lui politice de viitor, Sorin Oprescu a mărturisit că trecuta candidatură la alegerile prezidenţiale a fost o experienţă şi nu crede că o va mai repeta.

“Pentru mine, candidatura la Preşedinţie a fost o experienţă. Nu ştiu dacă aş mai repeta-o”, a conchis acesta.

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă