16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOprescu: Am propus ca stadionul să treacă pe management privat. Ei au...

Oprescu: Am propus ca stadionul să treacă pe management privat. Ei au respins ideea

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a comentat duminică, la Realitatea TV, acuzaţiile care i se aduc cu privire la preţul extrem de mare pe care Primăria îl plăteşte pentru refacerea gazonului de la Arena Naţională, potrivit realitatea.net.

Edilul a explicat că este nevoit să plătească un milion de euro pentru acest serviciu “întrucât aşa cere UEFA”.

“Haideţi să privim gazonul din punct de vedere al faptului că s-au jucat 18 meciuri. Am primit confirmarea de la UEFA că totul este în regulă. Înţelegerea cu UEFA a fost ca înainte cu două luni de finală să oprim orice fel de activitate, după care tot ce este consumabil, se schimbă”, a explicat Sorin Oprescu, la Realitatea TV.

Oprescu a mai spus că deşi a propus de nenumărate ori ca managementul stadionului să devină privat, politicienii de la putere l-au oprit de fiecare dată.

“Cheltuielile sunt foarte mari, da. Au fost opt provocări în consiliu ca stadionul să treacă pe management privat, ei le-au respins”, a continuat edilul Capitalei.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, au anunţat că noul gazon de pe Arena Naţională, pe care se va disputa, la 9 mai, finala UEFA Europa League, va costa 1.000.000 de euro.

Lucrarile de schimbare a gazonului au început sâmbătă şi vor dura aproximativ o lună. Costul total al noului gazon va fi de un milion de euro şi va fi suportat în totalitate de Primăria Capitalei.

“Este pentru prima dată când noi intervenim cu dimensiunea financiară la acest gazon. Cred că se putea face un gazon mai bun, dar era în obligaţia constructorului”, a spus Oprescu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă