21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialOperaţiunile împotriva romilor din Franţa vizează aproximativ 600 de români - organizaţii

Operaţiunile împotriva romilor din Franţa vizează aproximativ 600 de români – organizaţii

Operaţiunile pentru evacuarea taberelor de romi din Franţa au vizat în total aproximativ 600 de români, cărora li s-a propus repatrierea, organizaţiile civice denunţând politica Administraţiei Francois Hollande, comparată cu cea a lui Nicolas Sarkozy, potrivit Mediafax.

Conform Euronews, autorităţile franceze au intervenit în ultimele zile pentru demolarea a şase tabere de nomazi din apropiere de Lille, Lyon şi Paris.

Operaţiunile au vizat 600 de romi români, dintre care 240 au fost expulzaţi joi, primind câte 300 de euro dacă sunt adulţi şi 120 de euro dacă sunt minori.

Însă organizaţiile pentru drepturile romilor denunţă politicile preşedintelui Francois Hollande, comparându-le cu cele ale lui Nicolas Sarkozy.

“Francois Hollande a făcut o promisiune într-o scrisoare publicată pe 27 martie şi trimisă asociaţiei Rom Europe, afirmând că nu vor mai exista expulzări fără soluţii. Promisiunea nu a fost respectată”, reaminteşte preşedintele organizaţiei Ateliers Solidaires, Yann Lafolie.

 

Cele mai citite

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Oțelul, victorie la limită împotriva lui FC Hermannstadt

Oţelul Galaţi s-a impus în fața celor de la FC Hermannstadt cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a șaptea a play-out-ului...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă