17.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Operațiune specială pentru destructurarea unei rețele de falsificatori de adeverințe de vaccinare

  Aproape 100 de adeverințe de vaccinare au fost falsificate de doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin ce au accesat un registru al vaccinărilor.

64 de percheziții domiciliare au fost făcute în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, la persoane bănuite de fals de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți.

Astfel, se fac cercetări pentru acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.A reieșit din cercetări că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Cei doi suspecți sunt angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin. Unul dintre ei a fost registrator în centre de vaccinare organizate de primărie, conform unor surse din anchetă.

În acest mod pentru 96 de persoane au fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Ultima oră
Pe aceeași temă