27.7 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSpecialOperațiune specială pentru destructurarea unei rețele de falsificatori de adeverințe de vaccinare

Operațiune specială pentru destructurarea unei rețele de falsificatori de adeverințe de vaccinare

  Aproape 100 de adeverințe de vaccinare au fost falsificate de doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin ce au accesat un registru al vaccinărilor.

64 de percheziții domiciliare au fost făcute în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, la persoane bănuite de fals de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți.

Astfel, se fac cercetări pentru acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.A reieșit din cercetări că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Cei doi suspecți sunt angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin. Unul dintre ei a fost registrator în centre de vaccinare organizate de primărie, conform unor surse din anchetă.

În acest mod pentru 96 de persoane au fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:43

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, este la Teheran în încercarea de a reînvia acordul nuclear

Șeful politicii externe-diplomației al Uniunii Europene(UE), Josep Borrell, s-a întâlnit sâmbătă (25 iunie) cu cel mai înalt diplomat al Iranului, în timp ce blocul...

Beijingul permite funcționarea școlilor, iar la Shanghai se proclamă victoria asupra COVID-19

Beijingul a anunţat sâmbătă că va permite funcționarea școlilor primare şi secundare, astfel încât să se reia cursurile cu prezenţă fizică, iar şeful partidului...

Erdogan a vorbit cu premierul Suediei Magdalena Andersson, dar fără rezultat pentru aderarea acesteia la NATO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat sâmbătă, după o discuţie telefonică cu premierul Suediei Magdalena Andersson, că nu s-a înregistrat niciun progres în...
Ultima oră
Pe aceeași temă