2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialOperaţiune specială a serviciilor britanice în Yemen. Un ostatic englez eliberat

Operaţiune specială a serviciilor britanice în Yemen. Un ostatic englez eliberat

Un cetăţean britanic ţinut ostatic în Yemen din 2014 a fost eliberat în urma unei operaţiuni militare, a anunţat duminică Foreign Office, relatează BBC News online, anunţă Mediafax.

 

Ministrul britanic de Exerne Philip Hammond a anunţat că ostaticul a fost eliberat de către forţe din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Ostaticul, a căru identitate nu a fost dezvăluită şi care era ţinut captiv din februarie 2014, se află "în siguranţă şi este bine". El primeşte ajutorul unor oficiali britanici, a precizat ministrul.

Potrivit agenţiei oficiale de ştiri din EAU, ostaticul era ţinut captiv de către Al-Qaida.

Prinţul moştenitor din Abu Dhabi Mohammed Bin Zayed Al Nahyan l-a informat pe David Cameron despre eliberarea ostaticului sâmbătă, potrivit WAM.

"Suntem foarte recunoscători pentru asistenţa EAU", a declarat Hammond.

Yemenul este devastat, în ultimele luni, de un conflict între mai multe grupări care împinge ţara "pe marginea unui război civil", potrivit unui consilier special ONU.

Principalii actori ai acestui conflict sunt forţele loiale preşedintelui Abdrabbuh Mansour Hadi şi cele aliate rebelilor ziadi şiiţi – cunoscuţi şi sub numele de huthi -, care l-au obligat pe Hadi să fugă din capitala yemenită, Sanaa, în februarie.

 

Cele mai citite

CE va sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro

Propunerea Comisiei Europene(CE) de a sprijini Ucraina cu împrumuturi și granturi de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani nu este contestată...

Iohannis sesizează CCR cu privire la modificările prevăzute pentru legea eroilor Revoluției

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...
Ultima oră
Pe aceeași temă