13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialOperaţiune specială a serviciilor britanice în Yemen. Un ostatic englez eliberat

Operaţiune specială a serviciilor britanice în Yemen. Un ostatic englez eliberat

Un cetăţean britanic ţinut ostatic în Yemen din 2014 a fost eliberat în urma unei operaţiuni militare, a anunţat duminică Foreign Office, relatează BBC News online, anunţă Mediafax.

 

Ministrul britanic de Exerne Philip Hammond a anunţat că ostaticul a fost eliberat de către forţe din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Ostaticul, a căru identitate nu a fost dezvăluită şi care era ţinut captiv din februarie 2014, se află "în siguranţă şi este bine". El primeşte ajutorul unor oficiali britanici, a precizat ministrul.

Potrivit agenţiei oficiale de ştiri din EAU, ostaticul era ţinut captiv de către Al-Qaida.

Prinţul moştenitor din Abu Dhabi Mohammed Bin Zayed Al Nahyan l-a informat pe David Cameron despre eliberarea ostaticului sâmbătă, potrivit WAM.

"Suntem foarte recunoscători pentru asistenţa EAU", a declarat Hammond.

Yemenul este devastat, în ultimele luni, de un conflict între mai multe grupări care împinge ţara "pe marginea unui război civil", potrivit unui consilier special ONU.

Principalii actori ai acestui conflict sunt forţele loiale preşedintelui Abdrabbuh Mansour Hadi şi cele aliate rebelilor ziadi şiiţi – cunoscuţi şi sub numele de huthi -, care l-au obligat pe Hadi să fugă din capitala yemenită, Sanaa, în februarie.

 

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă