11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialOperațiune INFRA AMERICAS.Traficant român de cocaină, căutat de 8 ani, extrădat...

Operațiune INFRA AMERICAS.Traficant român de cocaină, căutat de 8 ani, extrădat din Costa Rica

În cadrul programului INFRA AMERICAS 2014 al  Interpol a fost capturat și extrădat din Costa Rica Emil Dan Sîrbu, dat în urmărire internațională încă din 2006 pentru trafic de cocaină. Între timp,  el a fost condamnat la 13 ani închisoare.

 În cursul nopții de 27 spre 28 iunie, polițiștii români l-au preluat pe Emil Dan Sîrbu, de 46 de ani, din Timișoara, urmărit internaţional pentru trafic internațional de droguri de mare risc (cocaină). Acesta a fost adus în România de autoritățile costaricane.

Sîrbu, condamnat la 13 ani de închisoare întrucât, împreună cu alte persoane, a organizat o grupare specializată în trafic internațional de droguri, pe relația America Centrală – România, a fost dat, prin Biroul Național INTERPOL din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., în urmărire internațională, în vederea arestării și extrădării către România, la data de 11.09.2006.

Urmăritul a fost inclus în Operațiunea INFRA AMERICAS 2014, lansată și coordonată de Secretariatul General al O.I.P.C. -INTERPOL, pentru prinderea urmăriților din categoria "MOST WANTED".

În urma schimbului de informații dintre Poliția Română și autoritățile din Costa Rica s-a reușit localizarea și arestarea celui în cauză, autoritățile din această țară hotărând transportarea în România sub escortă costaricană.

Emil Dan Sîrbu a fost introdus într-un centrele de reţinere şi arestare preventivă ale Poliției Române, iar după îndeplinirea procedurilor va ajunge într-un penitenciar.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 785. Leo Docherty, ministrul britanic al Apărării: Trebuie să privim războiul din Ucraina în termeni de ani, nu de luni

Ministrul Apărării al Marii Britanii, Leo Docherty, avertizează că actualul război dintre Rusia și Ucraina trebuie privit "în termeni de ani, nu de luni". Oficialul...

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...

Ciolacu laudă primarii și președinții de Consilii Județene pentru stabilitatea țării

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că stabilitatea este asigurată de primari și președinții de Consilii Județene, nu de premieri, care se schimbă frecvent. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă