23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSpecialONU: Cel puţin 29 de adolescenţi imigranţi au fost înecaţi intenţionat de...

ONU: Cel puţin 29 de adolescenţi imigranţi au fost înecaţi intenţionat de către traficanţi de persoane, în Yemen

Cel puţin 29 de imigranţi adolescenţi au fost înecaţi în mod deliberat de către persoane ce traficau fiinţe umane în Yemen, anunță o agenţie a ONU, citată de postul CNN News, preluat de Mediafax.

Adolescenţii făceau parte dintr-un grup 120 de persoane ce au fost împinse în mod intenţionat dintr-o barcă de către traficanţii cărora le-ar fi fost teamă să fie arestaţi.

Aproximativ 27 de supravieţuitori au fost găsiţi pe o plajă de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, în timpul unei patrule de rutină. Cel puţin 22 de persoane lipsesc.

Vârsta media a celor aflaţi pe barca în cauză era de 16 ani, majoritatea provenind din Somalia şi Etiopia.

Aceştia sperau să ajungă în state din Golful Persic prin Yemen.

”Supravieţuitorii le-au transmis colegilor noştri că traficanţii i-au împins în apă, după ce au văzut nişte autorităţi în apropierea coastei”, a explicat şeful misiunii în Yemen al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. 

”Este şocant şi inuman”, se mai arată într-un comunicat al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, citat de CNN.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă