13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialOMS: Jocurile Olimpice din Brazilia prezintă un risc scăzut de transmitere suplimentară...

OMS: Jocurile Olimpice din Brazilia prezintă un risc scăzut de transmitere suplimentară a virusului Zika

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, marți, că riscul de transmitere suplimentară a virusului Zika, ca urmare a desfășurării Jocurilor Olimpice din Brazilia este foarte scăzut, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Există un risc foarte scăzut de transmitere suplimentară a virusului Zika din cauza desfăşurării JO în Brazilia, deoarece acestea au loc în timpul iernii în emisfera sudică (…) iar Brazilia este pe cale de a-şi intensifica măsurile pentru a controla transmiterea bolii, ceea ce ar trebui, de asemenea, să reducă riscul”, a declarat preşedintele Comitetului de urgenţă privind Zika, Dr. David Heymann, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Geneva. 

Astfel, comisia a precizat că nu trebuie să existe restricţii generale pentru a călători în ţările şi în regiunile afectate de virusul Zika, inclusiv în oraşele din Brazilia care vor găzdui Jocurile Olimpice.

În plus, comisia, care se reuneşte pentru a treia oară miercuri, recomandă ca ţările afectate de Zika, care organizează evenimente la care participă un număr mare de persoane să efectueze o analiză a riscurilor înainte de evenimente şi să ia măsuri pentru a reduce numărul lor. 

Brazilia este ţara cea mai afectată de Zika, un virus responsabil, potrivit OMS, de apariţia microcefaliei, o malformaţie gravă şi ireversibilă caracterizată printr-un craniu anormal de mic la nou-născuţi. Circa 1.300 de copii s-au născut cu această malformaţie de anul trecut în Brazilia. Şaizeci de ţări din întreaga lume sunt afectate de virus şi aproximativ 1,5 milioane de persoane sunt infectate în Brazilia, aminteşte AFP.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă