11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOltchim, înfrângere în deplasare cu Buducnost, în Liga Campionilor

Oltchim, înfrângere în deplasare cu Buducnost, în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă duminică, în deplasare, de formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, scor 31-25 (17-15), în ultimul meci din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor, potrivit Mediafax.

Portarul de la Buducnost, Clara Woltering le-a făcut “zile fripte” vâlcencelor în primele minute ale partidei, având şase intervenţii consecutive, în timp ce echipa sa a marcat de trei ori (min. 6). La fel ca în tur, Woltering le-a dat moral coechipierelor, care au jucat cu dezinvoltură, având şi ascendentul rezultatului din tur, de pe terenul Oltchimului (34-24). Băbeanu a spart gheaţa, de la 7 metri, 3-1 (min. 7), iar după alte două minute, scorul era egal, 3-3, replica venind rapid din partea campioanei României. Fără presiunea calificării în semifinale, obţinută de ambele echipe înaintea ultimei etape, meciul a continuat şi cu accent pe spectacol, 8-8 (min. 18), Bulatovici şi Managarova fiind principalele protagoniste. Ardean Elisei a adus Oltchim pentru prima dată în avantaj, 8-9, exemplul ei fiind urmat şi de Brădeanu, 9-10 (min. 20). Buducnost a revenit spre pauză, 14-12 (min. 26), pentru ca după 30 de minute, tabela să arate 17-15.

La reluare, gazdele au apăsat treptat pe acceleraţie şi s-au detaşat, 22-17 (min. 38), pe fondul unor atacuri ratate cu uşurinţă de Oltchim. Portarul Woltering a continuat să apere cu nonşalanţă (17 intervenţii în total), dar jucătoarele lui Radu Voina nu au renunţat, 23-22 (min. 47). Totuşi, în ultimele 10 minute nu au mai găsit resurse, pentru a întoarce soarta partidei, cedând a doua oară în faţa liderului grupei. Scor final: 31-25.

Marcatoarele Oltchimului au fost Managarova 6 goluri, Băbeanu 4, Jovanovici 4, Manea 3, Ardean Elisei 3, Vizitiu 2, Ozel 1, Brădeanu 1, Chrilă 1, în timp ce de la Buducnost s-au remarcat K. Bulatovici 11 goluri şi Popovici 8.

Rezultatele complete din ultima etapă a fazei grupelor principale sunt următoarele:

Grupa 1 – Larvik HK-Gyor ETO 32-25, Itxako Navarra-FCM 24-21.

Clasamentul final: 1. Gyor 9 puncte, 2. Larvik HK 6, 3. Itxako 5 şi 4. FCM 4.

Grupa 2 – Krim-Metz Handball 28-24 şi Buducnost-Oltchim 31-25.

Clasamentul final: Buducnost 12 puncte, 2. Oltchim 7, 3. Krim 4, 4. Metz 1.

În semifinale se vor duela echipele Oltchim-Gyor ETO şi Larvik HK-Buducnost, în 31 martie sau 1 aprilie, turul, respectiv 7 sau 8 aprilie, returul.

La ultima semifinală jucată de Oltchim, în 2010, echipa vâlceană a eliminat chiar echipa ungară Gyor ETO.

Obiectivul sezonului pentru formaţia antrenată de Radu Voina este jucarea finalei, fază pe care a atins-o acum două sezoane.

Trofeul este deţinut de Larvik HK (Norvegia).

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă