16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOliver Caruso, antrenorul lotului de Judo al Germaniei aduce acuze grave echipei...

Oliver Caruso, antrenorul lotului de Judo al Germaniei aduce acuze grave echipei similare a României

Antrenorul lotului Germaniei, Oliver Caruso, a declarat că, în afară de Rusia şi Bulgaria, sportivi din alte şapte ţări, printre care şi România, ar fi trebuit excluşi din concursul de haltere din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio.

"În afară de Rusia şi Bulgaria, sunt multe alte ţări care folosesc dopajul sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, România şi Ucraina ar fi trebuit şi ele excluse. Aceste ţări ne-au furat locuri la JO, poate chiar medalii.

Sistemul este bolnav, întregul sistem este corupt. CIO trebuia să spună: Kazahstan – 27 de cazuri de dopaj din 2012. Afară! Belarus – 14 cazuri.

Aţi trişat în mod sistematic: afară! Cu toate acestea, li s-a permis să concureze", a declarat Caruso, într-un interviu acordat Bild şi citat de presa germană.

România participă cu patru sportivi la concursul olimpic de haltere: Andreea Aanei(+75 kg), Florina Sorina Hulpan (69 kg), Dumitru Captari (77 kg), Gabriel Sîncrăian(85 kg). Germania are cinci halterofili.

La finalul anului trecut, România a pierdut un loc-cotă pentru JO de la Rio, din cauza înregistrării mai multor cazuri de dopaj. Tot atunci, halterofililor din Bulgaria li s-a interzis participarea la competiţia olimpică din cauza numărului foarte mare de sportivi depistaţi pozitiv.

În urmă cu două săptămâni, Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a anunţat că niciun halterofil rus nu a primit acceptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza implicării mai multor sportivi în programul de dopaj sistematic, dezvăluit de raportul McLaren.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă