13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialOlimpiade internaționale la Cluj-Napoca

Olimpiade internaționale la Cluj-Napoca

Capitala Europeană a Tineretului din acest an găzduiește două olimpiade internaționale, una de limba franceză și alta de limba maghiară. Ele sunt organizate cu ajutorul Inspectoratului Școlar al județului Cluj.

Timp de trei zile, elevii care participă la aceste competiții își vor dovedi cunoștințele, apoi vor fi recompensați. La Olimpiada Internațională de Limba Franceză participă 36 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România. Fiecare țară este reprezentată la Olimpiada Internațională de Limba Franceză de șase elevi.

În schimb, loturile de elevi care participă la Olimpiada Internațională de Limba Maghiară participă loturi formate din câte 12 – 18 elevi, din clasele VII-XII. Țările din care provin acești elevi sunt Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria și România.

Ambele competiții se vor încheia în data 10 mai, noua sărbătoare națională a României.

claudiu.padurean@romanialibera.ro

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă