11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialOfiţer polonez, condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Ofiţer polonez, condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un locotenent-colonel al forţelor armate poloneze a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru spionaj în beneficiul Rusiei, a anunţat luni Tribunalul militar regional din Varşovia, relatează AFP, citată de Agerpres. Verdictul în cazul militarului Zbigniew J., arestat în octombrie 2014, a fost dat luna trecută, dar procesul său s-a desfăşurat cu uşile închise şi tribunalul nu l-a făcut public decât atunci când a fost dezvăluit de un post de radio particular. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului, citat de agenţia poloneză de presă PAP, amploarea relativ limitată a pedepsei este cauzată de faptul că acuzatul şi-a exprimat dorinţa de a i se supune. El risca până la 15 ani de închisoare. Ofiţerul a lucrat la Ministerul Apărării, în cadrul Departamentului educaţiei şi promovării. Apărătorii ofiţerului şi-au anunţat intenţia de a face apel. 

În perioada arestării sale, autorităţile judiciare au anunţat de asemenea arestarea unui civil, un jurist care avea dublă cetăţenie poloneză şi rusă, suspectat de spionaj în beneficiul Serviciului de informaţii militare rus GRU. Procesul acestui suspect, în faţa tribunalului regional din Varşovia, nu a început încă. Cele două cazuri ar avea legătură, dar cei doi oameni nu ar fi colaborat între ei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă