16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialOficialii fotbalului românesc dau Turcia favorită

Oficialii fotbalului românesc dau Turcia favorită

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că reprezentativa Turciei este „mai aproape de victorie” în meciul ce se va disputa la Istanbul, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, dar el are încredere în jucătorii tricolori.

„Ne-am definitivat pregătirile pentru meciul de mâine. Este un meci extrem de important pentru noi. Şi pentru Turcia este o partidă importantă. Sunt convins că va câştiga cel mai bun. Turcia este mai aproape de victorie, dar eu am încredere în echipa mea. Sunt convins că vom obţine un rezultat foarte bun. Dacă vom obţine un rezultat pozitiv vom mări diferenţa de puncte faţă de Turcia, însă dacă vom pierde totul va fi deschis în grupă. Dacă vom pierde, va trebui să obţinem trei puncte în partida cu Olanda”, a spus Piţurcă la conferinţa de presă susţinută în Turcia.

El a precizat că echipa Turciei are jucători valoroşi şi talentaţi şi de aceea îşi va lua măsurile necesare. „Vom lua măsuri nu gândindu-ne la un jucător anume din echipa Turciei, ci la întreaga echipă. Vom fi precauţi mai ales în zonele de mijloc şi atac. Arda ­Turan este un jucător important, dar nu avem măsuri speciale”, a adăugat tehnicianul.

Piţurcă a menţionat că avantajul României este faptul că din echipă fac parte jucători tineri, care vor să arate ce pot. „Unii dintre fotbaliştii importanţi sunt tineri. Vor să arate ce pot. Au jucat bine în meciuri foarte importante. Moralul jucătorilor este ridicat, atmosfera în echipă este foarte bună”, a spus Victor Piţurcă.

Fundaşul Răzvan Raţ a declarat că România va încerca să obţină cel puţin un punct în meciul de vineri. „Turcia este o adversară foarte importantă. Vom încerca să obţinem un punct sau puncte. Ştim că s-au vândut toate biletele pentru partida de mâine. Suporterii vor crea o atmosferă incredibilă, dar toate acestea până la fluierul de start. Apoi noi ne vom concentra asupra jocului. Turcia, pentru că joacă acasă, ar putea părea sigură că va învinge. Eu cred că echipa României o va pune în dificultate. Drept urmare, am putea obţine un egal sau chiar o victorie”, a afirmat Raţ. Naţionala României a efectuat, joi, antrenamentul oficial pe stadionul Şukru Saracoglu.

Partida Turcia – România, din grupa D a preliminariilor CM-2014, se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul.

Pe de altă parte, preşedintele FRF, Mircea Sandu a declarat că: „În meciurile care urmează vineri şi marţi trebuie să luăm cel puţin un punct, iar acest punct îl vizez în Turcia. Dacă vom învinge Turcia, i-am băgat la fund. Cu un punct în Turcia nu stăm rău, iar dacă am învinge i-am băga sub noi bine de tot, iar lucrurile ar sta bine. Apoi vom vedea ce se va întâmpla cu Olanda”.

Mircea Sandu a afirmat că România poate câştiga grupa şi să se califice la Cupa Mondială din Brazilia, dacă va strânge până la finalul campaniei peste 22 de puncte. „Suntem într-o grupă cu zece meciuri şi 30 de puncte în joc. Ca să avem o şansă a calificării, trebuie să facem un minim de 22 de puncte. Asta ar însemna locul doi. Tot ce este peste 22 de puncte ar putea însemna locul întâi. După locul doi, urmează barajul. Avem un proiect care a început anul trecut, avem un obiectiv clar fixat, acela de a forma o echipă pentru 2016. Tot ce se realizează ca şi performanţă anterior datei este excepţional. Sunt destul de încurajat de ceea ce s-a întâmplat. Am avut trei acţiuni de pregătire, turneul din iarnă, turneul din vară şi perioada din noiembrie trecut, cu Belgia şi Grecia. Statistic nu stăm rău, am luat şase puncte din primele două meciuri”, a explicat Sandu. 

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă