1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialOficiali americani, în vizită la București

Oficiali americani, în vizită la București

Oficiali din Congresul SUA și Departamentul de stat efectuează, luni, o vizită oficială în București, prilej cu care vor fi dezbătute subiecte de interes bilateral, informează Hotnews.

Astfel, o delegație de membri ai Congresului SUA a sosit la București, concomitent cu adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentului. 

Co-președinți ai grupului de prietenie cu România din Congresul american Michael Turner și Loretta Sanchez vor participa la Forumul ”€œNoi perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite – România” -€“ București, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”, de la ora 11.00.

Turner va fi primit și la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, în timp ce Loretta Sanchez a anunțat pe contul său de Facebook că va face o vizită la bază americană de la Deveselu, unde vor fi amplasate elemente ale scutului antirachetă. 

Și adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentului, Frank Rose, se află, luni, în România.

Rose va face un turneu în România, Israel și Turcia, unde va avea discuții cu oficialii locali pe temă apărării antirachetă, securitatea spațiului și alte teme de securitate, potrivit unui anunț al Departamentului de Stat.

Oficialul american va avea un discurs la Universitatea Româno-Americană și la SNSPA, și va avea discuții la Ministerul Afacerilor Externe cu ministrul Bogdan Aurescu și secretarul de stat Daniel Ioniță. 

Reamintim că săptămâna trecută o altă delegație de membri ai Congresului SUA s-a aflat la București. 

Intensificarea contactelor bilaterale vine pe fondul situației instabile din Ucraina, concomitent cu intensificarea acțiunilor NATO și SUA de reasigurare a aliaților din estul Europei. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă