18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOficial SUA: NSA probabil spionează congresmeni

Oficial SUA: NSA probabil spionează congresmeni

Agenţia americană pentru Securitatea Naţională probabil spionează membri ai Congresului Statelor Unite, afirmă James Cole, adjunctul procurorului-general al SUA, refuzând să spună dacă a fost interceptat şi preşedintele Barack Obama, relatează Mediafax.

Citeşte şi: Conducerea NSA ar putea fi preluată de viceamiralul Michael Rogers

În cursul audierilor în Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, James Cole, adjunctul procurorului general al Statelor Unite, a fost întrebat dacă NSA monitorizează membri şi alţi angajaţi ai Congresului sau ai Administraţiei executive. Darrel Issa, un membru al Camerei Reprezentanţilor, a întrebat precis dacă telefoanele Camerei Reprezentanţilor sunt monitorizate.

“Fără a oferi detalii, da, probabil facem acest lucru”, a răspuns Cole, conform Fox News.

Issa a insistat dacă sunt supravegheate şi apelurile telefonice ale preşedintelui Barack Obama, dar James Cole a refuzat să răspundă la întrebare, invocând sensibilitatea problemei şi precizând că va oferi detalii ulterior.

Citeşte şi: RAPORT. NSA a colectat 200 de milioane de texte pe zi, din întreaga lume

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat la jumătatea lunii ianuarie un vast proiect de reformare a practicilor Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională, după dezvăluirile făcute de transfugul Edward Snowden.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă