14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialOficial american: Statele Unite își respectă angajamentul privind primirea a 10.000 de...

Oficial american: Statele Unite își respectă angajamentul privind primirea a 10.000 de refugiați sirieni

Statele Unite își respectă angajamentul privind primirea a 10.000 de refugiați sirieni până la 1 octombrie, în pofida blocajelor administrative și politice, potrivit secretarului american pentru securitate internă Jeh Johnson, informează AFP, citat de Agerpres.

Jeh Johnson a precizat, în cadrul unei comisii în Senat, că SUA au depășit pragul de 5.000 de refugiați sirieni pe care i-au primit. În plus, alte 5.000-6.000 de cereri au fost aprobate sub anumite condiții.

„Prin urmare, cred că vom trece de limita de 10.000″, a adăugat secretarul american oficialul american.

Invocând criza umanitară generată de războiul civil din Siria, preşedintele american Barack Obama a făcut apel la primirea unui număr mai mare de refugiaţi sirieni în cursul anului bugetar 2016, care se încheie la 30 septembrie. Cu toate acestea, procesul a fost încetinit de mai multe obstacole administrative.

După atacurile de la Paris din noiembrie, mai mulţi congresmeni şi candidatul republican la Casa Albă Donald Trump au atras atenţia asupra faptului că gruparea jihadistă Statul Islamic ar putea încerca să îşi infiltreze adepţi printre refugiaţi. Donald Trump a cerut apoi ca SUA să înceteze să mai primească refugiaţi din Orientul Mijlociu atât timp cât procesul de examinare a dosarelor acestora nu este îmbunătăţit. De partea cealaltă, rivala sa democrată Hillary Clinton a sugerat că SUA ar urma să primească până la 65.000 de refugiaţi sirieni.

Directorul CIA John Brennan a avertizat la mijlocul lunii iunie că SI ar încerca „probabil” să se infiltreze în ţările occidentale folosind „fluxuri de refugiaţi, filiere clandestine sau metode legale de călătorie”. 

 

Cele mai citite

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă