10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialObama susține că se simte responsabil pentru tragedia din orașul sirian Alep

Obama susține că se simte responsabil pentru tragedia din orașul sirian Alep

Președintele în funcție al Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat, vineri, că se simte responsabil pentru situația din orașul sirian Alep, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

Întrebat despre situația din Siria și, în special, despre cea din Alep, Obama a afirmat: „Mereu mă simt responsabil”.

Totodată, el a admis că nu poate să spună dacă strategia sa în fața conflictului din Siria ar fi funcționat, notând că prioritatea în evaluarea opțiunilor disponibile a fost să facă ceea ce e „corect” pentru interesele țării sale.

​Atenție, imagini cu puternic impact emoțional.

„Nu pot spune să fi avut succes și asta este ceva cu care trebuie să merg la culcare în fiecare noapte”, a mai spus Barack Obama.

Citește și: Alep! Exterminare de către milițiile lui Bashar, sub ochii lumii civilizate. Sirienii liberi din România cer expulzarea ambasadorului | FOTO şi VIDEO

 

Liderul de la Casa Albă a asigurat că ceea ce a făcut de când a început conflictul sirian a fost să ia „cea mai bună direcție” posibilă pentru a încerca să pună capăt acestui război civil, prin sprijinirea opoziției moderate la regim, prin a pune presiune pe toate părțile implicate și prin căutarea de soluții pe căi diplomatice.

„Nu a existat un moment în decursul acestei președinții în care să nu fi simțit nicio responsabilitate” pentru tragediile din Siria și din alte locuri din lume, a continuar el. 

În opinia sa, responsabilitatea „brutalității” petrecute în Alep trebuie să cadă pe regimul sirian și aliații săi, Rusia și Iran, pe care i-a acuzat că încearcă să ascundă lumii “adevărul” despre ce se întâmplă în acel oraș. Astfel, Obama a afirmat că regimul președintelui sirian Bashar al Assad nu poate încerca să-și câștige „legitimitatea” în baza unor masacre.

Liderul american a admis că războiul din Siria a fost una dintre problemele „cele mai dificile” pe care le-a înfruntat în președinția sa, care se va încheia pe 20 ianuarie anul viitor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă