18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialObama şi Netanyahu au discutat despre tensiunile cu Iranul şi procesul de...

Obama şi Netanyahu au discutat despre tensiunile cu Iranul şi procesul de pace din Orientul Mijlociu

Preşedintele SUA, Barack Obama, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au discutat despre situaţia din Iran şi despre eforturile de pace cu palestinienii, în cursul unei convorbiri telefonice, anunţă Casa Albă, citată de AFP, potrivit Mediafax.

“Cei doi demnitari au analizat situaţia actuală din Iran şi eforturile comunităţii internaţionale pentru a constrânge Iranul să îşi respecte obligaţiile internaţionale”, precizează Preşedinţia Statelor Unite.

Convorbirea telefonică a avut loc joi, la o zi după asasinarea unui om de ştiinţă implicat în programul nuclear iranian. Iranul a atribuit asasinatul Statelor Unite şi Israelului, care au respins acuzaţiile. Publicaţiile conservatoare iraniene au lansat, joi, un apel la “represalii” împotriva statului evreu.

În cursul conversaţiei, Obama şi Netanyahu au discutat şi despre recentele întâlniri între negociatorii israelieni şi palestinieni, desfăşurate la Amman, iar liderul de la Casa Albă a reiterat angajamentul ajungerii la o pace completă şi durabilă în regiune.

Barack Obama se va întâlni marţi, la Casa Albă, cu regele Abdallah al Iordaniei, pentru discuţii despre procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă