11.3 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Obama sancționează, ExxonMobil semnează. Acord între gigantul rus Rosneft și compania din Texas

Gigantul rus Rosneft și compania americană ExxonMobil, cea mai mare societate petrolieră din lume listată la bursă, au semnat un acord de colaborare. Astfel, cele două companii vor dezvolta în comun două proiecte: unul pe platoul continental rusesc din Marea Laptev și al doilea pe platoul din Marea Ciukotsk, anunță RIA Novosti.

De asemenea, Rosneft și ExxonMobil vor coopera pentru exploatarea a 200.000 de kilometri pătrați în Marea Kara. Companiile vor folosi un avion special pentru a efectua o explorare geofizică completă a zonelor.

Citește și: New York Times: Șefii Gazprom și Rosneft se vor afla pe lista neagră a SUA                 

În 2011, compania rusească de stat Rosneft și ExxonMobil au convenit să îți extindă cooperarea printr-o înțelegere strategică, care vizează, în plus, 600.000 de kilometri pătrați din zona Arctică a Rusiei. Din conducerea ExxonMobil fac parte și membrii ai familiei Rockefeller.

Reamintim faptul că, publicația New York Times a anunțat că Igor Sechin, președintele companiei Rosneft va fi inclus pe lista neagră a SUA, după ce președintele Barack Obama a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Ultima oră
Pe aceeași temă