16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialObama: Nu există indicii că în cazul David Petraeus ar fi fost...

Obama: Nu există indicii că în cazul David Petraeus ar fi fost dezvăluite date clasificate

 Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, declară că nu există indicii clare că informaţii clasificate ar fi fost dezvăluite din cauza relaţiei extraconjugale pe care o avea directorul CIA David Petraeus, informează CNN, citat de Mediafax.

“Nu există indicii, în ancheta FBI, care să sugereze că ar fi fost dezvăluite informaţii clasificate”, a declarat Barack Obama răspunzând unei întrebări privind întârzierea cu care FBI a înştiinţat Casa Albă despre ancheta care îl viza pe directorul CIA. “FBI are propriul protocol” şi proceduri, a spus Obama.

Presiunile s-au intensificat asupra FBI şi Administraţiei Barack Obama pentru a oferi explicaţii despre amânarea deciziei de informare a liderilor Statelor Unite în legătură cu ancheta care a condus la demisia directorului CIA. Primul scandal sexual din timpul preşedinţiei democratului Barack Obama a izbucnit vineri, la trei zile după realegerea în funcţie, dar scandalul datează de la începutul verii.

Conform unor surse oficiale, ancheta în cazul lui David Petraeus a început în vară, FBI analizând şase email-uri anonime prin care era ameninţată Jill Kelley, în vârstă de 37 de ani, o prietenă a familiei lui David Petraeus. În cursul anchetei, FBI a depistat că autoarea email-urilor cu ameninţări era Paula Broadwell, biografa directorului CIA.

David Petraeus şi-a dat demisia din funcţia de director al CIA – poziţie pe care o deţinea din anul 2011 -, din cauza unei relaţii extraconjugale. Într-o scrisoare transmisă CIA, Petraeus, în vârstă de 60 de ani, a spus că s-a întâlnit cu preşedintele SUA Barack Obama la Casa Albă şi l-a rugat “să îi permită, din motive personale, să demisioneze din funcţia sa”.

 

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă