19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialObama face apel la republicani să ajute la relansarea economiei în 2011

Obama face apel la republicani să ajute la relansarea economiei în 2011

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut apel, sâmbătă, la adversarii săi republicani să ajute la relansarea economiei americane în 2011 şi a promis compatrioţilor săi că ‘va face totul’ pentru a fi depăşite efectele crizei economice, informeaza Agerpres.

În alocuţiunea sa săptămânală, care a coincis de această dată cu începutul anului 2011, Barack Obama a subliniat, că un nou Congres controlat de republicani îşi va prelua în curând funcţiile, consecinţă a înfrângerii democraţilor în legislativele din 2 noiembrie.

Camera Reprezentanţilor, dominată de republicani, şi Senatul, unde democraţii şi-au păstrat majoritatea, ‘au de aici înainte o responsabilitate împărţită pentru a face ca ţara să progreseze’, a continuat preşedintele Obama, care urmează să revină marţi la Washington, după 12 zile de vacanţă petrecute în locurile natale din Hawai.

Liderul de la Casa Albă a lansat şi un avertisment voalat republicanilor.’Noi trebuie să fim pregătiţi atunci când vom fi făcuţi responsabili de progresele sau de eşecurile noastre’, a afirmat preşedintele Obama.

Într-un moment în care creşterea economică rămâne încă foarte anemică şi nu poate aduce o diminuare semnificativă a numărului de americani aflaţi în şomaj ca urmare a recesiunii din 2008-2009, Barack Obama a remarcat că ‘de mai multe luni, veştile din economie par să indice că relansarea este în curs’. Înainte de a pleca în Hawai, Obama a salutat cooperarea cu adversarii săi în mai multe dosare importante, precum fiscalitatea, problema homosexualilor în armată şi ratificarea noului Tratat START semnat cu Rusia în domeniul dezarmării nucleare.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă