37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialObama, despre masacrul de la Nisa: un atac împotriva libertăţii şi păcii....

Obama, despre masacrul de la Nisa: un atac împotriva libertăţii şi păcii. Liderul american promite distrugerea grupării Statul Islamic

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a denunţat vineri atacul "tragic şi îngrozitor" care a avut loc joi seară la Nisa, în sudul Franţei, subliniind că a fost un atac contra "libertăţii şi păcii". 

"Nu putem ceda în faţa fricii" şi "nu putem sacrifica modul nostru de viaţă", a subliniat el într-o scurtă declaraţie la Casa Albă în prezenţa diplomaţilor, printre care ambasadorul Franţei la Washington Gerard Araud, notează AFP, potrivit Agerpres. El a promis încă o dată "distrugerea" grupării Statul Islamic, rămânând "fidel valorilor pluralismului, diversităţii şi libertăţii pe care oamenii le sărbătoreau la Nisa pe 14 iulie". 

Denunţând "teroriştii care nu au altceva de oferit în afară de moarte şi nihilism… ură şi violenţă", preşedintele american a precizat că i-a reiterat omologului său francez Francois Hollande că Franţa nu numai că este "cel mai vechi aliat" al Statelor Unite, dar de asemenea "unul dintre cei mai puternici". "Întreaga lume este solidară cu poporul francez", a adăugat el. 

Cu trei zile înainte de începerea convenţiei republicane la Cleveland, Obama a considerat de asemenea "respingătoare" ideea prezentată de un apropiat al lui Donald Trump ca toţi musulmanii în Statele Unite să treacă un examen asupra convingerilor lor şi eventual să fie expulzaţi. Preşedintele american a considerat că această idee – avansată de Newt Gingrich – este "un afront la tot ceea ce noi reprezentăm ca americani".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă