11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Oamenii de știință vor să învie morții printr-o tehnologie inovativă

VIDEO: Oamenii de știință vor să învie morții printr-o tehnologie inovativă

“Când corpul tău are 10 grade Celsius, nu ai activitate cerebrală, puls și sânge… toată lumea este de acord că ești mort. Dar noi te putem învia”, explica Peter Rhee, de la Universitatea din Arizona, in cadrul unei discuții științifice, potrivit BBC.

 Acesta a demonstrat, împreună cu Samuel Tisherman, că poți menține corpurile într-o stare de animație suspendată ore și chiar zile, în funcție de specie. Procedura a fost testată până acum doar pe animale și presupune scurgerea sângelui din corp și răcirea succesivă a stratelor de epidermă ca și-n criogenie 

“După răcire, sângele este pompat încă o dată în vene, iar corpul este încălzit treptat. Pe măsură ce sângele este pompat, corpul își recapătă culoarea obișnuită. La 30 de grade Celsius, inima începe să bată”, mai spunea Rhee, conform BBC.

Experimentele au arătat că animalele care au fost înviate nu dădeau semne de boală și în afara unei ușoare amețeli se purtau normal, reacționau la impulsuri și aveau poftă de mâncareâ. Cercetătorii vor începe un studiu clinic pe persoanele foarte grav rănite, precum cele cu plăgi prin înjunghiere și împușcare aproape mortale. Chirurgii vor elimina sângele pacientului, înlocuindu-l cu o soluţie pe bază de apă salină răcită și apoi vor restarta întregul organism.

Medicii au explicat că, deoarece atât inima pacientului, cât și creierul nu mai funcţionează, sângele nu mai este necesar pentru a menţine celulele în viaţă, astfel că soluţia este cel mai rapid mod de a răci corpul pacientului. După operaţie, sângele pacientului ar fi, la fel ca în cazul animalelor, readus în corp şi, pe măsură ce organismul este încălzit, inima va începe să bată din nou.

În momentul în care a fost realizat experimentul, animalele se aflau sub anestezie. Mai mult decât atât, animalele nu au avut niciun fel de traumă cerebrală. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă