14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUraganul Harvey: Explozie la o uzină chimică din Statele Unite. 10 polițiști...

Uraganul Harvey: Explozie la o uzină chimică din Statele Unite. 10 polițiști au ajuns la spital

UPDATE 13.50: 10 poliţişti aflaţi în zonă au ajuns la spital, potrivit ABC News şi BBC News.

 Poliţia statului Texas a anunţat că un poliţist a fost transportat la spital după ce a inhalat fum degajat în urma exploziilor, iar alţi nouă poliţişti au ajuns la spital ca măsură de precauţie.

Experţii au avertizat că substanţele degajate în urma unei explozii la uzina chimică afectează pielea, ochii şi plămânii. Locuitorii din zonă au fost evacuaţi, pe o rază de 2,4 kilometri, iar Administraţia Federală a Aviaţiei americane a emis o interdicţie temporară privind zborurile în apropierea uzinei.



O explozie a avut loc, joi, la o uzină chimică din localitatea texană Crosby, informează Reuters, care citează o televiziune din Huston.

Potrivit sursei citate, la locul uzinei s-a observat fum dens și s-a auzit o explozie. Anterior, compania evacuase angajații, iar autoritățile locale au ordonat evacuarea rezidenților situați la aproximativ 2,4 kilometri de uzină.

Uzina produce peroxid organic, folosit pentru vopsea, polistiren.



În urma ploilor puternice, electricitatea a fost întreruptă în zonă, iar complexul a pierdut capacitatea de a refrigera compuşi chimici care trebuie să fie păstraţi la rece. Nu exista nicio modalitate de a preveni o explozie, aşa cum avertizase compania în urmă cu mai multe ore.

Substanţele periculoase au fost transferate pentru a fi depozitate în containere refrigerate cu ajutorul unor motoare diesel, dar creşterea nivelului apei la peste doi metri nu a făcut posibilă pornirea motoarelor, a explicat compania Arkema.

Uzina chimică se află la 34 de kilometri de oraşul Houston şi şi-a întrerupt producţia vinerea trecută, odată cu avertizarea privind uraganul Harvey.

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă