22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialO stradă din Chişinău ar putea purta numele lui Adrian Păunescu

O stradă din Chişinău ar putea purta numele lui Adrian Păunescu

O stradă din Chişinău ar putea primi numele poetului Adrian Păunescu  potrivit lui Dorin Chirtoacă, primarul oraşului, care a declarat că va veni cu o astfel de propunere la următoarea şedinţă a Consiliului Municipal, informează Mediafax.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a venit, azi la Bucureşti pentru a-şi lua rămas bun de la marele poet, pe care l-a cunoscut personal.

Totodată, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, a adus o coroana de flori, spunând că este din partea preşedintelui Mihai Ghimpu şi a conaţionalilor săi. Un mesaj de condoleanţe a expediat anterior şi premierul moldovean, Vlad Filat.

Adrian Păunescu va fi înmormântat cu onoruri militare pe Aleea Poţilor din cimitirul Bellu din Capitală.

De vineri până duminică, mii de oameni au venit, cu flori şi lumânări, pentru a-şi lua rămas bun de la poet, la sediul Uniunii Scriitorilor şi la Ateneul Român.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Adrian Păunescu – născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova – a fost poet, publicist şi om politic. Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...

Stupoare în țările occidentale. Lideri din UE transmit mesaje de compasiune după moartea președintelui Iranului

Ceremonia funerară în memoria înalților oficiali iranieni care au murit în accidentul de elicopter din 19 mai 2024, în frunte cu președintele Ebrahim Raisi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă