20.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialO solutie noua pentru renovarea pardoselilor

O solutie noua pentru renovarea pardoselilor

Termobetonul este o alternativa la clasica sapa din ciment si nisip.
Este un amestec de polistiren macinat, cu ciment si aditivi. Inainte de punerea in opera, termobetonul se amesteca cu ciment si apa. Materialul rezultat este un ciment usor, cu proprietati foarte bune de izolare termica.
De asemenea, constituie si un suport bun pentru finisajele pardoselii. Gresia se poate monta direct pe stratul de termobeton, in timp ce pentru parchet este recomandat sa se toarne sapa autonivelanta.
Cel mai mare castig insa, comparativ cu sapa din ciment si nisip, este degrevarea structurii de rezistenta a cladirii de cateva tone.  

Sfaturi pentru punerea in opera
– Pentru imbunatatirea lucrului se poate adauga nisip in amestec, dar acesta va diminua capacitatea de izolare termica a materialului.
– La preparare se foloseste numai ciment proaspat, neintarit.
– La 1 m≥ termobeton (5 saci), se adauga 100 kg ciment si 70 l apa.
– Dozajul apei trebuie sa se faca cu grija. Apa in exces duce la segregarea amestecului (particulele de polistiren, fiind mai usoare decat apa, se vor ridica la suprafata).
– Dupa turnare, stratul de termobeton trebuie acoperit cu o folie de plastic minim 3-4 zile ca sa nu se deshidrateze.

Etape de lucru
1.Amestecarea apei cu cimentul
In vasul de amestec se toarna o parte din apa pe care trebuie sa o contina reteta. Peste aceasta se adauga ciment si se amesteca cu un mixer atasat la o bormasina.

2.Adaugarea termocimentului
In vas se adauga termocimentul si se amesteca in continuare. In functie de materialul rezultat, se mai adauga apa sau termociment pana se obtine consistenta optima.

3.Curatarea suprafetei
Inainte de aplicarea termobetonului, planseul este foarte bine curatat cu ajutorul unei maturi. Suprafata curata faciliteaza o priza buna.

4.Amorsarea suprafetei
Peste planseul curatat se aplica o amorsa speciala, care impiedica absorbtia in planseu a aditivilor dizolvati in apa. Amorsa se intinde cu ajutorul unei bidinele.

5.Construirea stalpilor
In colturile camerei au fost construiti stalpi reper. Acestia au rolul de a ghida intinderea materialului in asa fel incat sa se obtina o suprafata plana pe intreaga suprafata a camerei.

6.Calibrarea stalpilor
Pe stalpi se asaza un dreptar, iar peste acesta se pune un poloboc. In functie de indicatia acestuia, inaltimile stalpilor se ajusteaza pana sunt adusi la acelasi nivel.

7.Turnarea materialului
Intre stalpii reper se adauga masa materialului de termobeton. Acesta trece printr-o prima ajustare, in functie de inaltimea stalpilor, cu ajutorul unei mistrii.

8.Nivelarea finala a suprafetei
Excesul de material este inlaturat cu ajutorul unei nivele. Extremitatile acesteia trebuie sa fie pozitionate in permanenta pe stalpii reper. In acest mod se obtine o suprafata perfect plana.

Cele mai citite

Agricultorii francezi și spanioli au blocat granița comună în Pirinei

La doar câteva zile de alegerile europene, agricultori francezi și spanioli au blocat, luni dimineață, mai multe puncte de trecere a frontierei comune, în...

Gyor, din nou „regina” Europei! Maghiarele au obținut al șaselea succes în Liga Campionilor

Formația maghiară Gyor a câştigat al șaselea trofeu al Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins-o pe SG BBM Bietigheim cu scorul...

Atentat la Ambasada Israelului din București. Un cetățean străin ar fi încercat să incendieze clădirea. Autorul atacului este arestat dar refuză să facă declarații

Un cetățean străin ar fi încercat să incendieze Ambasada Israelului din București. UPDATE 13.10 Autorul atacului de la sediul Ambasadei Israelului este un bărbat...
Ultima oră
Pe aceeași temă