25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialO soluţie ingenioasă pentru montajul caloriferului

O soluţie ingenioasă pentru montajul caloriferului

Întotdeauna este bine ca planurile pe care le faceţi pentru renovarea locuinţei să nu fie definitiv „bătute în cuie”.

Oricine a trecut prin experienţa unui şantier de reamenajare ştie că lucrurile pot lua întorsături neaşteptate, ceea ce obligă la modificarea din mers a proiectului. Aceasta nu-i o tragedie, cât timp aveţi grijă ca rezultatul final să fie superior planurilor iniţiale.

Ca să fiţi siguri că veţi obţine această performanţă este indicat să cereţi permanent părerea celor mai experimentaţi. Astfel veţi avea la îndemână cu cel puţin o soluţie în plus pentru alegerea pe care o veţi face.

Arhitectul Ştefan Şteblea a găsit pentru unul din clienţii lui o soluţie care s-a dovedit deosebit de utilă pentru îmbunătăţirea imaginii şi funcţionalităţii bucătăriei.

Totul a plecat de la faptul că, în planurile de renovare, caloriferele vechi din fontă erau păstrate, iar aspectul lor nu s-ar mai fi integrat în imaginea nouă, de ansamblu, a fiecărei încăperi. Din acest motiv, pentru fiecare cameră în parte au fost create soluţii de mascare a caloriferelor.

Dacă în living şi în dormitoare acestea au fost facil de găsit, datorită sistemelor de draperii şi perdele, în bucătărie lucrurile au fost puţin mai complicate.

În zona superioară a caloriferului a fost montat un blat din lemn masiv. Pentru aceasta a fost construit un suport din ţeavă rectangulară care a fost ulterior mascat cu gips-carton.

Suportul respectiv lasă liberă întreaga suprafaţă radiantă a caloriferului. Pentru a facilita dagajarea căldurii şi în plan vertical în blatul din lemn a fost practicat un decupaj dreptunghic.

De jur-împrejurul decupajului, la 2,5 cm sub nivelul blatului, au fost montate rigle din lemn (foto 1). Acestea au rolul de suport pentru grătarul din inox care a fost construit special pentru a închide decupajul din blat (foto 2).

La final, întregul ansamblu a fost finisat: blatul a fost băiţuit şi lăcuit iar structura de susţinere a fost zugrăvită.

 

Cele mai citite

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă