16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialO rețea de proxeneți coordona prostituția în cluburi de noapte. Patru suspecți...

O rețea de proxeneți coordona prostituția în cluburi de noapte. Patru suspecți au fost REȚINUȚI

Patru persoane suspectate că racolau tinere şi le obligau să se prostitueze în cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost reţinute, luni seară, informează Mediafax.

Reținerile s-au decis după o serie de percheziții făcute de polițiștii din Alba și Sibiu pentru destructurarea unei rețele de proxenetism.

Surse judiciare au declarat, luni seară, că patru persoane suspectate că racolau tinere şi le obligau să se prostitueze în cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost reţinute.

De asemenea, în cazul altor doi suspecți procurorii au dispus măsura controlului judiciar, iar un al șaptelea bărbat a fost propus pentru arestare în lipsă.

Şeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din BCCO Alba, comisarul Cătălin Talpoş, a declarat presei că cei şapte suspecţi au acţionat “prin exploatarea unor tinere care aveau o situaţie vulnerabilă”, unele dintre acestea fiind din centre de plasament.

“De regulă, tinerele erau, pe parcursul zilei, ţinute sub cheie, încuiate, sechestrate, iar noaptea erau duse în cluburile respective pentru a presta activitate ca animatoare – dansatoare şi, pe lângă activitatea respectivă, erau obligate să practice prostituţia prin raporturi sexuale cu clienţi ai localurilor. Dacă fetele refuzau, acestea erau forţate de patroni care exercitau asupra lor diferite măsuri coercitive. Este vorba de șapte suspecţi în cauză, fiecare are participaţia lui. Unii au constituit gruparea, alţii au sprijinit-o. Fiecare a participat la exploatarea tinerelor, la plasarea lor pentru a practica prostituţia”, a declarat Cătălin Talpoş.

El a precizat că sumele încasate pentru practicarea prostituţiei variau: “De exemplu, tinerele care erau mai vulnerabile din cauză că proveneau din centrele de plasament din judeţul Sibiu erau forţate să practice prostituţia, iar banii le erau în totalitate luaţi. Posibil să le fi lăsat pentru un suc sau un pachet de ţigări. În rest, toţi banii le erau luaţi de suspecţi”.

Talpoș a explicat că, până în acest punct al anchetei, au fost identificate 20 de tinere care au fost audiate ca martori în dosar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă