21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialO procuroare din CLUJ e cercetată DISCIPLINAR pentru limbaj obscen. Cum se...

O procuroare din CLUJ e cercetată DISCIPLINAR pentru limbaj obscen. Cum se adresa colegilor

Procurorul Laura Grădință, de la Parchetul Judecătoriei Cluj, este cercetată disciplinar pentru ”atitudini nedemne”, informează Mediafax.

O înregistrare apărută în presa locală redă vocea unei femei, despre care se presupune că este procuroarea Laura Grădință.

Aceasta strigă unui bărbat:”Tonul jos că vă scot afară” şi spune despre un dosar că e „o lăbăreală tristă”.

Procurorul Laura Grădință de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj este cercetat disciplinar de Inspecția judiciară pentru ”atitudini nedemne” în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.

Într-o înregistrare audio apărută, joi, în presa clujeană, și care este atribuită procurorului Laura Grădină într-o discuţie cu un bărbat, se aude vocea ridicată a acesteia.

”Tonul jos, că vă scot afară! Este așa o lăbăreală tristă dosarul ăsta, contestați pe toată lumea, contestați toate probele din dosar? Aveți un tupeu inimaginabil, cred că dumneavoastră nu aveți proprietatea cuvintelor, pe bune”, se aude în înregistrare.

Potrivit unui comunicat recent al Inspecției Judiciare postat pe site-ul instituției, procurorul Laura Grădină, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, ”a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă