20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialO noua turnura in ancheta de la FC Bihor

O noua turnura in ancheta de la FC Bihor

» Acuzatiile aduse oficialilor clubului s-au modificat din inselaciune in abuz in serviciu

Procurorii oradeni au decis sa schimbe incadrarea in ceea ce-i priveste pe oficialii FC Bihor, cercetati pentru ca au facut afaceri cu banii publici. Astfel, fostul presedinte Alexandru Satmareanu si fostul vicepresedinte Ludovic sandor nu mai sunt anchetati pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave ci de abuz in serviciu. Impresarul Ionel Codoban este considerat acum doar complice la ilegalitatile savarsite la club.
Prim – procurorul Gheorghe Toda, seful Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, a precizat ca au aparut o serie de probe potrivit carora acuzatiile aduse in prima faza oficialilor clubului nu se justifica si ca a fost declinata competenta in favoarea Parchetului Judecatoriei Oradea.
"Am ajuns la concluzia ca ar fi abuz in serviciu si nu inselaciune. Asta ar fi incadrarea corecta", a declarat Gheorghe Toda.
Cei trei sunt suspectati de efectuarea unor transferuri ilegale de jucatori de la FC Bihor Oradea catre Otelul Galati si Dinamo Bucuresti.
Anchetatorii au stabilit ca in urma transferurilor jucatorilor Cosmin Vatca, Ramses Gado si Daniel Stan la Otelul Galati si a lui Adrian Mihut la Dinamo Bucuresti, cei trei oficiali ai clubului ar fi incasat circa 400.000 de euro, din care doar o mica parte, circa 70.000 de euro, ar fi ajuns in bugetul clubului. Restul banilor ar fi intrat, prin intermediul firmei de impresariat Codoban Sport Marketing & Management SRL, detinuta de Ionel Codoban, in buzunarele oficialilor clubului si ale impresarului. Acesti bani au fost justificati, prin contracte de reprezentare, aparent legale.
Mai mult, pentru a putea face transferurile jucatorilor bihoreni, Satmareanu, Codoban si sandor ar fi falsificat documentele clubului FC Bihor Oradea. Totodata, pentru nici unul dintre transferurile jucatorilor catre Otelu si Dinamo nu exista aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor. Asta in conditiile in care presedintele si vicepresedintele clubului de fotbal nu sunt mandatati, potrivit statutului clubului, sa faca nimic fara aprobarea prealabila a AGA. In urma anchetei s-a stabilit ca in documentele de transfer aparea faptul ca AGA si-a dat acordul pentru tranzactiile cu jucatorii.
Impresarul Codoban a declarat ca nu stie nimic de acuzatiile aduse si ca este sigur ca problemele vor fi rezolvate

 

APARARE

Fostul presedinte al FC Bihor, Alexandru Satmareanu, este suspectat si ca ar fi incasat, din banii clubului, in jur de un miliard de lei vechi, sub forma de avansuri spre decontare, bani pe care nu i-a justificat nici in prezent. Alexandru Satmareanu a declarat, inca de la inceputul anchetei, ca este nevinovat si ca el nu a semnat nici un act cat a fost presedintele clubului.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă