9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialO nouă probă în dosarul asasinării lui JFK bulversează SUA. Au fost...

O nouă probă în dosarul asasinării lui JFK bulversează SUA. Au fost doi asasini?

O schiță a chirurgului criminalist dr. Robert McClelland, cel care s-a luptat pentru a salva viața președintelui JF Kennedy, după ce acesta a fost împușcat în noiembrie 1963 în Dallas, sugerează că comisia Warren îndrituită cu aflarea cauzei asasinatului, a ajuns în mod greșit la concluzia că numai un singur glonț l-ar fi omorât pe liderul american.

„Am văzut împușcătura la aproximativ 18 centimetri deasupra rănii. Am avut o privire mai bună decât oricine din acea cameră de expertiză medicală. A fost destul de în spate, ceea ne duce la concluzia că președintele a fost împușcat nu numai din spate, ci și din față", a declarat dr. Robert McClelland. Împușcătura arată o intrare „probabilă" pentru primul glonț în jurul nivelului liniei părului lui JFK. Cu toate acestea, criminalistul a precizat, de asemenea, că „nu a văzut acest lucru" din poziția din spatele președintelui, unde își ținea capul, dar a văzut o a doua rană la intrare pe care o descrie ca fiind „în jos în gât”, despre care spune că „a văzut-o clar".

Doctorul a urmărit și filmul documentar al asasinării președintelui John Fitzgerlad Kennedy făcut de către marele investigator american  Abraham Zapruder și a precizat că acesta ”confirmă teoria sa că au existat două gloanțe trase din direcții diferite”.

"Primul glonț l-a lovit în spate, nu în față, așa cum am crezut la acea vreme. Câteva secunde mai târziu, al doilea glonț îl lovește și capul îi explodează literalmente și este mai apoi aruncat violent înapoi și spre stânga, așa cum te-ai aștepta de la cineva lovit de un glonț de mare calibru din față, nu de sus și nu din spate ", a susținut dr. Robert McClelland, pe baza schiței sale.

Ca atare, principalul chirurg criminalist care a anchetat moartea lui JFK contestă teoria „unicululuui glonț" al Comisiei Warren și consideră că au existat și cel puțin doi trăgători din două direcții diferite. În ceea ce privește cine au fost trăgătorii – și dacă Oswald a fost un „patsy" (țap ispășitor), așa cum s-a susținut, sau dacă a lucrat în tandem cu o altă persoană – McClelland a menționat că nu are nici o opinie în acest sens.

Într-o răsucire curioasă a destinului, criminalistul a fost chemat în acel an și pentru a-i salva viața lui Lee Harvey Oswald, ucigașul oficial al lui JFK, după ce a fost împușcat de proprietarul clubului de noapte Dallas, Jack Ruby.

Desen cu pixul

Schița , care este acum licitată de către casa de licitație Nate D. Sanders, arată rănile de ieșire și de  intrare așa cum le-a văzut McClelland – și nu se potrivesc deloc cu poziția oficială a Comisiei Warren. Licitația pornește pentru această schiță de la 2.500 de dolari. Ilustrația desenată cu pixul, semnată de McClelland, este nedatată, dar probabil a fost făcută la scurt timp după ce a operat președintele JFK.

Acesta arată o vedere laterală a capului lui Kennedy cu o rană mare de 4-5 centimetri în spate. De asemenea, arată o mică intrare curbată pe gâtul președintelui SUA. Notele de mână ale lui McClelland spun că acestea sunt observații criminalistice de la fața locului.

Este important faptul că ilustrația lui McClelland contrazice în mod direct povestea anchetatorilor oficiali. Comisia Warren a spus că Kennedy a fost împușcat din spate de către Lee Harvey Oswald de la o fereastră la etajul al șaselea al depozitului de cărți al Colegiului din Texas.

Cele mai citite

România va avea 86 la sută energie din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse de carbon, anunță președintele Iohannis

România se îndreaptă spre momentul în care va avea 86 la sută energie produsă din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse...

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă