14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialO nouă calamitate naturală în Texas, după inundaţiile de zilele trecute

O nouă calamitate naturală în Texas, după inundaţiile de zilele trecute

O tornadă, care a traversat luni un oraş din centrul statului american Texas, a distrus patru case şi a provocat moartea unei persoane, relatează Mediafax.

Judecătorul din Milam County, Dave Barkemeyer, a declarat că furtuna a afectat o suburbie situată la circa 90 de kilometri nord-est de Austin. El a precizat, de asemenea, că un bărbat a murit atunci când locuinţa lui a fost distrusă, iar alte patru persoane au fost rănite, conform USA Today.

Citeşte şi: Inundaţii grave în Texas şi Oklahoma. Un pompier a murit

Anterior, 12 persoane sunt date dispărute, după ce o casă de vacanţă în care se aflau a fost luată de ape, în urma inundaţiilor care au afectat regiunea la sfârşitul săptămânii trecute.

Ploile au fost însoţite de descărcări electrice, grindină, tornade şi au provocat inundaţii care au distrus peste 350 de case, lăsând fără locuinţe 1.000 de persoane.

Serviciul Naţional de Meteorologie a declarat situaţie de urgenţă din cauza inundaţiilor în Harris County, în timp ce o furtună s-a abătut asupra zonei Houston. Alte furtuni sunt aşteptate în Oklahoma şi Texas, însoţite de ploi, grindină şi tornade.

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă