20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialO navă suspectă, încărcată cu explozivi și cu arme, a fost reținută...

O navă suspectă, încărcată cu explozivi și cu arme, a fost reținută de autoritățile Greciei

Mii de arme şi o mare cantitate de explozivi au fost descoperite la bordul unui cargobot ce naviga sub pavilionul statului african Togo şi care a fost sechestrat de autorităţile greceşti cu cinci zile în urmă în apropierea insulei Creta, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Conform poliţiei portuare din Grecia, deocamdată nu s-a decis confiscarea celor circa 6.400 de arme şi a explozivilor, întrucât încă se examinează documentele de însoţire a transportului. 

Nava a plecat pe 26 ianuarie din portul turc Izmir şi avea ca destinaţie declarată portul Valetta (Malta), după efectuarea a două escale la Mersin (Turcia) şi Limassol (Cipru). 

Autorităţile greceşti au mai descoperit în ultima vreme cazuri de trafic cu arme expediate către zonele de conflict din Orientul Mijlociu. Luna trecută trei cetăţeni britanici au fost arestaţi în nordul Greciei în timp ce transportau sute de arme de foc plus muniţiile aferente, echipamente care urmau să ajungă cel mai probabil la forţele kurde din Irak şi Siria. 

Anterior, în ianuarie, două persoane cu paşapoarte elveţiene false au fost arestate tot în nordul Greciei, de asemenea pentru transportul de materiale militare, acestea având ca destinaţie Turcia. Unul dintre cei doi indivizi este un presupus jihadist de origine bosniacă, inculpat în prezent pentru terorism, iar complicele său este yemenit. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă