19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialO mie de joburi în IT

O mie de joburi în IT

Chiar dacă Nokia va concedia 120 de informaticieni, aceştia nu vor rămâne pe drumuri, pentru că Emerson se pregăteşte de extindere.

Oserie de mari jucători de pe piaţa IT-ului vor scoate la concurs circa 1.000 de noi locuri de muncă pentru inginerii clujeni. În aceste condiţii, chiar dacă Nokia va concedia cei 120 de informaticieni care lucrau în centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj pentru platforme de tip Symbian, specialiştii în IT au şanse mari să îşi găsească rapid noi locuri de muncă.

Emerson, campion la angajări

Cele mai multe locuri de muncă ar urma să fie scoase de gigantul american Emerson. Compania, cu sediul central în Saint-Louis, are deja trei fabrici în parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca.

Anul trecut, conducerea companiei americane a anunţat începerea lucrărilor de construire a unui nou bloc de birouri, tot în incinta parcului Tetarom II. În această clădire ar urma să fie creată o divizie de producţie în domeniul software. Investiţia va crea circa 800 de noi locuri de muncă, au afirmat reprezen¬tanţii companiei americane. La Cluj-Napoca, în prezent, Emerson produce echipamente industriale, motoare pentru turbinele eoliene şi regulatoare pentru gaz.

Un alt jucător important de pe piaţa IT este compania olandeză ISDC. Preşedintele director general al acestei companii, Eddy Vermeire, a declarat, în exclusivitate pentru România Liberă, faptul că, pe viitor, ISDC va avea nevoie de încă 150 de noi informaticieni, ca urmare a creşterii volumului de comenzi din partea clienţilor companiei olandeze din Europa Occidentală.

„Luăm în calcul şi deschiderea unui al doilea sediu în România, pe lângă cel din Cluj-Napoca”, a spus Eddy Vermeire.

Jucători clujeni de talie europeană

Pe lângă marile companii multinaţionale care se extind la Cluj, îşi vor mări numărul de angajaţi şi o serie de companii fondate de clujeni, dar care au devenit jucători de talie europeană. Aşa ar fi EBS, o companie care a produs ¬software pentru guvernul Germaniei şi pentru Comisia Europeană. EBS va avea nevoie de un “supliment” de câteva zeci de informaticieni. O altă companie clujeană care ar urma să se extindă este iQuest, care a lucrat pentru guvernul Statelor Unite ale Americii.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă