14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialO fetiță de doi ani din Vaslui, dusă în stare critică la...

O fetiță de doi ani din Vaslui, dusă în stare critică la spital

O fetiță de doi ani din Fâstâci, județul Vaslui, a fost dusă la spital în stare critică, cu un elicopter SMURD, după ce s-a intoxicat cu o substanță chimică, în timp ce părinții ei făceau curățenie, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, copila se afla împreună cu bunicii şi tatăl său în gospodărie când, într-un moment de neglijenţă al acestora, a luată o sticlă cu o substanţă chimică necunoscută din care a băut.

În foarte scurt timp, fetiţei i s-a făcut rău şi a intrat în stare de inconştienţă, motiv pentru care s-a solicitat intervenţia unei ambulanţe. În consecinţă, în zonă a fost trimis un echipaj de terapie intensivă mobilă pentru a acorda intervenţii de prim-ajutor copilei în vârstă de doi ani.

"Fetiţa a fost găsită în stare de inconştienţă de către echipajul medical, după ce s-a intoxicat cu acea substanţă chimică necunoscută. În consecinţă, s-a procedat la intubarea copilei, după care s-a solicitat sprijinul unui elicopter SMURD, având în vedere starea gravă în care se afla pacienta”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Odată stabilizată de către echipajul medical, fetiţa a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată în stare critică la o clinică din Iaşi.

Cele mai citite

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă