11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialO femeie muşcată de un maidanez a primit 3.000 lei despăgubire de...

O femeie muşcată de un maidanez a primit 3.000 lei despăgubire de la primărie

O femeie din judeţul Iaşi a primit 3.000 de lei de la autorităţile locale, după ce a cerut despăgubiri pentru că a fost muşcată de un maidanez, în anul 2008.

Femeia a avut nevoie de 9 zile de îngrijiri medicale după muşcătura de la gambă şi s-a prezentat cu un act care demonstra acest lucru la primarul din acea vreme din Târgu Frumos, Gheorghe Tătaru, relatează EVZ.

“Primarul m-a primit în audienţă, dar nu m-a luat deloc în serios. I-am spus să facă ceva cu câinii de pe stradă, dar pe o ureche i-a intrat şi pe alta i-a ieşit. I-am spus atunci că mă voi adresa justiţiei şi voi obţine despăgubiri şi nu m-a crezut”, a povestit Maria Cucu.

Femeia s-a adresat iniţial Judecătoriei de la Paşcani, unde a obţinut despăgubiri de 3.000 de lei, sentinţa definitivă fiind dată la Tribunalul Iaşi.

Judecatorii au precizat că în acest caz, răspunderea civilă îi apartine Consiliului Local Targu Frumos, care avea obligaţia de a înfiinţa adăposturi pentru câinii vagabonzi şi de a asigura personal cu atribuţii în capturarea animalelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă