17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialO biserică din Ploiești ar putea fi nevoită să-și dărâme clopotnița. Cum...

O biserică din Ploiești ar putea fi nevoită să-și dărâme clopotnița. Cum s-a ajuns în această situație

Parohia Sfinţii Voievozi din Ploieşti este obligată de instanţă să dărâme clopotniţa, asta după ce mai mulţi ploieşteni au dat în judecată biserica, deranjaţi de zgomotul produs de clopot, conform publicației Observatorulph.ro.

Procesul s-a aflat pe rolul instanţei de contecios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova încă din anul 2009, iar instanţa de fond s-a pronunţat în favoarea reclamanţilor.

Sentinţa dată în vara acestui an nu este una definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Ploieşti care se va pronunța în 16 noiembrie.

Scandalul a început în 2009, atunci când mai multe persoane care aveau locuinţele în imediata apropiere a bisericii Sf. Voievozi au reclamat faptul că zgomotul produs de clopot le crează un real disconfort, clopotniţa fiind construită mult prea aproape de casele lor. 
 

Cele mai citite

SNPPC susține protestul de joi al pensionarilor militari: „Incoerența legislativă și discriminarea determină ieșirea în stradă”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a transmis, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că nemulţumirile justificate ale pensionarilor militari s-au...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă