13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialO bază de date cu 1,5 milioane de adrese a fost furată...

O bază de date cu 1,5 milioane de adrese a fost furată și pusă la vânzare în SUA

Infractori cibernetici au accesat şi au copiat ilegal date de la o companie a gigantului american în telecomunicaţii Verizon, punând informaţiile la vânzare în mediul online, relatează The Verge şi thenextweb.com, citate de Agerpres.

Potrivit jurnalistului american Brian Krebs, datele respective au fost furate de la Verizon Enterprise Solutions, o divizie de afaceri a gigantului Verizon care oferă servicii IT pentru companii mari, dar care la rândul său este solicitată des să se ocupe de accesări ilegale mari ale unor baze de date. 

Informaţiile despre 1,5 milioane de clienţi persoane juridice au fost puse la vânzare în această săptămână în mediul online, pe un forum. Întreaga bază de date a fost pusă la vânzare pentru 100.000 de dolari de un membru marcant al unui forum de criminalitate cibernetică. Hackerul respectiv, care a dorit inţial să vândă baza de date pe bucăţi la preţul de câte 10.000 de dolari pentru fiecare parte, vinde de asemenea informaţii despre punctele slabe ale site-ului de internet al Verizon, conform theverge.com, care îl citează pe Brian Krebs. 

Cei de la Verizon au recunoscut că au o vulnerabilitate şi îi înştiinţează pe clienţii lor, însă nu au dat detalii când anume a avut loc accesarea ilegală a bazei de date. ”Verizon a descoperit recent şi a remediat vulnerabilitatea de securitate în cadrul portalului dedicat clienţilor persoane juridice”, au indicat cei de la compania Verizon într-un comunicat transmis jurnalistului Brian Krebs, conform theverge.com. ”Investigaţia noastră până la acest moment arată că un hacker a obţinut informaţii de bază privind contactele unui număr de clienţi persoane juridice”, se mai precizează în comunicatul celor de la Verizon. Serviciile IT pe care Verizon Enterprise Solutions le oferă sunt utilizate de 97% din companiile aflate în topul Fortune 500, conform theverge.com.

Jurnalistul Brian Krebs a fost reporter pentru The Washington Post în perioada 1995-2009.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă