15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNumirea Monei Pivniceru, o urgenţă pentru Guvern

Numirea Monei Pivniceru, o urgenţă pentru Guvern

Numirea cât mai rapidă a Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei a devenit o urgenţă pentru premier. Pentru a-şi atinge scopul, Ponta îi cheamă cu disperare din concediu pe membrii CSM, care trebuie să accepte demisia Monei Pivniceru (foto) din magistratură.

 

Premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu vor să o instaleze urgent pe Mona Pivniceru în fotoliul de ministru al Justiţiei pentru ca să-i poată înlocui, până la revenirea lui Traian Băsescu, pe procurorul general Laura Codruţa Kovesi şi pe şeful DNA Daniel Morar. Miza ar fi închiderea dosarelor penale şi salvarea de închisoare a liderilor USL care fie sunt anchetaţi, fie sunt judecaţi în dosare penale care se pot solda cu ani de închisoare. Printre cei care ar avea astfel de probleme sunt Relu Fenechiu sau Dan Voiculescu, judecaţi pentru fraude de aproape 100 de milioane de euro.

 Dacă Traian Băsescu, revenit la Cotroceni, îi revocă pe noii şefi al Parchetelor numiţi de interimarul Crin Antonescu, USL va avea pretext pentru o nouă suspendare în actuala formulă parlamentară în care deţine majoritatea.

Pentru a urgenta numirea Monei Pivniceru pe funcţia de ministru al Justiţiei premierul Victor Ponta a cerut membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să se întoarcă din concediu, să ia act de demisia Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, pentru ca miercuri aceasta să poată depune jurământul. Pentru a le determina întoarcerea din concediu, Ponta i-a acuzat pe magistraţii CSM că stau în concedii pe banii statului, în loc să participe la şedinţe în folosul ţării. „Acest comportament reprezintă o formă de presiune. Un premier nu poate da ordine magistraţilor, Nu le poate impune deciziile!”, ne-a declarat un membru CSM.

Ca un fapt amuzant, când i-a acuzat că se lăfăie în concedii pe banii statului, Ponta nu ştia că singurul magistrat CSM care şi‑a epuizat tot concediul de odihnă de 35 de zile a fost chiar Mona Pivniceru, cea pe care vrea s-o numească ministru al Justiţiei. Următorii doi în acest top sunt Şerban Alexandru, care mai are 5 zile din concediu, şi Marin Tudose, care mai are 10 zile din concediul de odihnă, după cum ne-a comunicat CSM în urma unei solicitări scrise.

Ceilalţi magistraţi membri ai CSM au stat la serviciu, intrând de curând în concediu, con-form programărilor de la începutul anului.

Atacul la adresa membrilor CSM este unul făcut din disperare, spun specialiştii. Dacă CSM nu are mâine cvorum (minimum 15 membri ai CSM din 19), nu se poate lua act de demisiile Monei Pivniceru (are două demisii: din CSM şi din magistratură).  

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă