16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialNume noi în ancheta DNA de la Cluj

Nume noi în ancheta DNA de la Cluj

Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a fost audiat miercuri la DNA Cluj, într-un dosar legat de referendumul din 29 iulie. Procurorii anchetează posibile cazuri de mită electorală.

 

Pe 20 august a fost audiat şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, vicepreşedinte al PNL Cluj. De asemenea,preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului.

„Am avut o discuţie lungă cu doamna procuror, în care sper că am clarificat multe aspecte, iar din acest punct de vedere sper că s-a lămurit că un partid este un spaţiu public, unde oamenii pot intra, indiferent de pregătire şi de cazierele lor fiscale. Un partid se organizează pentru a mobiliza oamenii la vot, lucru pe care noi ­l-am făcut pe 29 iulie şi ­ne-a reuşit, din nefericire au existat alte instituţii care spun că nu am reuşit”, a declarat ieri Marius Nicoară, citat de ­Mediafax. Liderul liberalilor clujeni a mai spus că “este o cercetare politică pentru a se demonstra că Traian Băsescu nu a avut atâtea voturi împotriva sa”.

Procurorii consideră însă că la Cluj liberalii au făcut infracţiuni. Potrivit unui comunicat al DNA, s-a început urmărirea penală faţă de Teodor Atanasiu – deputat, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba -, pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. De asemenea, Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, este urmărit penal pentru trafic de influenţă, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.  

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă