15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNoutăţile Apple de anul acesta

Noutăţile Apple de anul acesta

Apple World Wide Developer Conference 2015 se desfășoară în San Francisco, iar la eveniment vor participa peste cinci mii de dezvoltatori.

La această ediție a WWDC, compania va pune accent pe noutățile software pe care le pregătește, așa că s-ar putea să nu avem parte de mari surprize. Nu  ne așteptăm la prezentarea unor noi produse hardware, dar vom afla detalii despre următoarele versiuni ale sistemelor de operare ale Apple (iOS 9 / OS X 10.11), dar și despre serviciile pe care compania le pregătește. 

OS 9 cu suport Force Touch

S-au tot făcut în ultima perioadă speculații pe marginea noilor funcții ale iOS 9, următorul sistem de operare mobil al Apple.Din primele informații oficiale legate de OS, se pare că acesta că va include suport pentru tehnologia Force Touch, implementată deja în noua serie de MacBook-uri, și care urmează să își facă loc în display-urile iphone 6s și iPad Pro, device-uri care vor fi prezentate, cel mai probabil, abia în toamnă. De asemenea, iOS 9 va aduce și îmbunătățiri ale tastaturii virtuale, dar și o optimizare a Siri, asistentul digital al Apple confruntându-se deja cu o concurență serioasă din partea Cortana (Microsoft).

Primele detalii despre Mac OS X 10.11

Următoarea versiune a Mac OS X (10.11) nu va veni cu schimbări majore față de Yosemite, dar va fi axat pe îmbunătățirea securității și funcțiilor sistemului de operare.

Un nou serviciu de streaming audio

Apple a achiziționat, anul trecut, Beats (producătorul căștilor cu același nume și provider al serviciului de streaming audio). Investiția Apple a fost de aproximativ 3 miliarde de dolari și este clar că Apple nu a aruncat cu banii pe fereastră. Mâine am putea asista la lansarea unui nou serviciu de streaming audio, mai ales că Apple are o istorie în revoluționarea industriei muzicale.

Apple Pay ajunge în Europa

Apple Pay ar putea fi extins în Europa. Conform The Tele-graph, Apple va extinde serviciul său de plăți în Europa, în prima fază în Marea Britanie. Mișcarea americanilor ar putea fi confirmată mâine.

Apple Watch

Apple Watch este deja pe piață și a ajuns inclusiv în România. Ne-am putut juca un pic cu noul smartwatch Apple, la o prezentare făcută de către Quickmobile, la sfârșitul săptămânii trecute, dar nu putem spune că am fost prea impresionați de gadget, care se prezintă acum ca o simplă extensie a iDevice-urilor și nu face mai nimic de capul lui. Cu alte cuvinte, ceasul Apple are nevoie de noi funcții și aplicații pentru a justifica afirmațiile de la prezentarea produsului, când Tim Cook vorbea despre un gadget “inovator și revoluționar”, cuvinte pe care am ajuns să le auzim mult prea des în ultima perioadă și care, de și mai multe ori, sunt doar simple cârlige de marketing. Prin urmare, așteptăm și noutăți, în special pentru developerii companiei, care ar putea obține mâine noi tool-uri de dezvoltare. Evenimentul WWDC 2015 se desfășoară între 8 și 12 iunie, în San Francisco, potrivit hit.ro.

Noutățile IOS9

iOS 9 a fost prezentat de către compania Apple în cadrul keynote-ului de deschidere al WWDC 2015, însă o parte dintre noutăți le puteți vedea acum.  Practic, noile funcții ale iOS 9 prezentate în clip sunt: o nouă aplicație muzică; o nouă interfață pentru Siri; opțiunea de a personaliza Control Center; îmbunătățiri pentru iCloud Drive; îmbunătățiri pentru aplicația iMessage; o nouă aplicație iOS 9 Home; un nou font numit San Francisco; un sistem de realitate augmentată pentru Apple Maps. După cum vă spuneam și mai sus, printre noile funcții iOS 9 prezentate de acest concept se numără și opțiunea de a personaliza Control Center, însă până acum nimeni nu a auzit vreun zvon despre oferirea acestei funcționalități. În această idee, nu ar trebui să aveți foarte mari speranțe că ea va fi înfăptuită de către compania Apple, deoarece e puțin probabil că Apple să anunțe vreo schimbare pentru Control Center în iOS 9.

“iOS 9 va aduce și îmbunătățiri ale tastaturii virtuale, dar și o optimizare a Siri, asistentul digital al Apple confruntându-se deja cu o concurență serioasă din partea Cortana (Microsoft).“  

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă